BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,09
GÜNCEL

Girişimci gençlere faizsiz kredi desteği

Hükümet girişimci gençlere ve kadınlara tam destek vermeye devam ediyor. Hibe ve faizsiz kredi desteği ile genç ve kadınların iş yeri sahibi olması için hükümet kesenin ağzını açtı. İşte ayrıntılar...

Hükümet, gençlere ve girişimci kadınlara Kredi Garanti Fonu aracılığıyla hangi imkanları sunuyor? Hükümet'in girişimci gençlere yönelik jet hızıyla hayata geçirilen düzenlemeler arasında hangi vaatleri yer alıyor? Ayrıntılar haberimizde.. 

100 BİN LİRA FAİZSİZ KREDİ

Hükümet, girişimci gençlere ve kadınlara tam destek veriyor. Bu kapsamda gençlere proje karşılığı 50 bin lira karşılıksız destek, 100 bin lira da faizsiz kredi, kadın girişimcilere ise 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sunuluyor.

50 BİN LİRA KARŞILIKSIZ DESTEK

Hükümet'in girişimci gençlere yönelik vaatleri jet hızıyla hayata geçirilen düzenlemeler arasında yer alıyor. Yapılan düzenleme ile gençlere proje karşılığı 50 bin lira karşılıksız nakdi destek imkanı sağlandı.

KOSGEB TARAFINDAN ONAYLANAN PROJELER


17 Aralık'ta uygulama başladı. 'Gençlere 100 bin lira faizsiz kredi desteği verilmesi' taahhüdü kapsamında da, KOSGEB Girişimcilik Destek Programı'nı bitiren genç girişimci esnaf ve sanatkarların KOSGEB tarafından onaylanan projelerine 100 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı getirildi. Bununla ilgili gerekli yasal düzenlemeler de yapılarak yürürlüğe girdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR