BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,71
ALTIN 2.487,26
ÖĞRETMEN

Genelkurmay'dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı!

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Akar'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri olarak eğitim ve öğretimdeki hedeflerinin ülkeye, millete, anayasal değerlere, cumhuriyete, şanlı bayrağa, Atatürk ilke ve inkılaplarına, silahlı kuvvetlere gönülden bağlı, vatanı ve bayrağı için gerektiğinde canını hiç düşünmeden feda edebilecek personel ve birlikler yetiştirmek olduğunu bildirdi.

 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, Akar'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayımladığı belirtildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve ülkenin geleceğinin teminatı olan gençlerin yetiştirilmesinde büyük pay sahibi öğretmenlerin gününü kutlayan Akar, Başöğretmen ve ebedi Başkomutan Atatürk'ün, "Bir millet, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin köklü sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuyla mümkündür. Bu ikinci ordu olmadan, birinci ordunun elde ettiği kazançlar, sönük kalır" sözünü hatırlattı.

Orgeneral Akar, öğretmenlerin görevlerini içten ve özveriyle yerine getirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, eğitim ve öğretimdeki hedefimiz; ülkemize, milletimize, anayasal değerlere, cumhuriyete, şanlı bayrağımıza, Atatürk ilke ve inkılaplarına, silahlı kuvvetlerimize gönülden bağlı, müşahede, muhakeme ve icra yeteneği gelişmiş, yetkilerini muhakemeye dayalı cesaretle kullanabilen, inisiyatif ve sorumluluk sahibi, ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içinde çalışan, çağın gerektirdiği bilgi ve beceriye sahip, aldığı her görevi azimle ve heyecanla yerine getirebilen, her şeyden önemlisi vatanı ve bayrağı için gerektiğinde canını hiç düşünmeden feda edebilecek personel ve birlikler yetiştirmektir. Bu hedef doğrultusunda yürüttüğünüz çalışmalarınızı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı azim, irade, özveri ve kararlılıkla sürdüreceğinize olan inancım tamdır. Öğretmenler Günü vesilesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmeti geçmiş tüm öğretmenlerimizi şükranla, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aramızdan ayrılanları minnetle anar, halen görevde olan öğretmenlerimize sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR