BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

GENEL İş'ten taşeron düzenlemesine tepki

GENEL-İş Sendikası dün akşam saatlerinde Kadıköy'de eylem düzenledi. GENEL-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Tanyeli, "Taşeron düzenlemesiyle işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmıştır" dedi.

DİSK'E bağlı Genel-İş Sendikası üyesi yaklaşık 50 işçi saat 20.30'da Kadıköy Evlendirme Dairesi önünde toplandı.

Ellerinde, "Sözleşme Değil Kadro İstiyoruz! Söz Verdiniz, Sözünüzü Tutun" yazılı pankart bulunan işçiler bir süre burada sloganlar attı.

Grup adına Genel-İş Sendikası İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şubesi Başkanı Mehmet Tanyeli tarafından okunan basın açıklamasında, "Önce Başbakan, sonra Maliye Bakanı tarafından açıklanan taşeron işçilere ilişkin düzenlemelerin, bu işçilerin durumunu şimdikinden daha geriye götüreceği anlaşılmaktadır. Başbakanın müjde diye açıkladığı taşeron şirket işçileri ile ilgili düzenleme, işçilerin güvenceli iş ve kadro beklentilerini ortadan kaldırmıştır. Üstelik sendikal hakları da ortadan kaldırarak işçileri iyice güvencesiz ve tedirgin çalışma koşullarına itmiştir" denildi. Kalabalık basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR