BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,91
SAĞLIK

Gençlerin depresyon belirtisi nasıl anlaşılır?

Sınav stresi, yaşanan kaydı öğrencileri depresyona sokar. Gençlerde özellikle öğrencilerde görülen depresyon belirtileri nelerdir? Hangi durumlarda depresyonda olan bireyi anlarız? İşte detaylar...

21.yy'da depresyon sık görülen bir hastalık. Yaşanan stres, yaşam kaygısı bizi bu hastalıkla başbaşa bırakıyor. Özellikle sınava hazırlanan gençlerin yoğun olarak yaşadığı depresyon belirtileri nelerdir? Detaylar haberimizde...

Kişi, normalde de depresyon belirtileri olarak kabul edilen üzüntü, mutsuzluk, yalnızlık hislerini zaman zaman yaşadığı için yaşadığının depresyon mu yoksa günlük hayatın bir parçası mı olduğunu ayırt etmek her zaman kolay olmayabilir.

Bu noktada önemli olan, olaylar karşısında normalden farklı tepkiler verdiğinizi düşünüyorsanız ya da yakın çevrenizden bu konuda sorular geliyorsa bir uzmana danışmaktır. Çünkü uzun süre tedavi edilmeyen depresyon ilerleyerek kişiyi “intihar” gibi düşüncelere sürükleyebilir. 

GENÇLERDE DEPRESYON BELİRTİSİ NASIL ANLAŞILIR?

Gençlerin aralıklarla kendilerini mutsuz hissetmeleri normaldir. Ancak 2 haftadan uzun süren “mutsuzluk” hali depresyon belirtisi olabilir. Gençlerde görülen ve “ergen depresyonu” olarak adlandırılan bu depresyon türü (Amerika Birleşik Devletleri verilerine göre) her 33 çocuktan 1’ini ve her 8 ergenden 1’ini etkilemektedir.

AİLENİN İLGİLENMESİ GEREKİYOR

Gençlerde görülen depresyon belirtileri, yetişkinlerde görülen belirtilerle benzeşir. Ancak gencin bu belirtileri fark etmesi daha zor olduğu için aile tarafından yakından gözlenmelidir. Arkadaşlardan uzaklaşma, artan isyankar davranışlar, hafıza kaybı, sorumsuz davranışların artması, okulda yaşanan başarısızlık, karar verme zorluğu, alkol ya da uyuşturucu kullanmaya başlaması, okula gitme isteksizliği depresyon belirtisi olabilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR