BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
İŞÇİ

Geçici işçiler de kadro bekliyor!

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, şeker fabrikalarınaki işçilerin de kadro beklediğini belirtti.

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın AK Parti"nin Kızılcahamam kampında, belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik"e talimat verdiğini hatırlatarak, şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin de kadro beklediğini söyledi.

GEÇİCİ İŞÇİLER DE KADRO BEKLİYOR!

Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti’nin Kızılcahamam kampında, belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e talimat verdiğini hatırlatarak, şeker fabrikalarında görev yapan geçici işçilerin de kadro beklediğini söyledi.

AK parti’nin Kızılcahamam’da gerçekleştirdiği kampta bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediyelerde görev yapan yaklaşık 18 bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yönünde talimat verdiğini dile getiren Şahin, “Şeker fabrikalarında kadro alamayan 4 bin civarında geçici işçi bulunuyor. Elbistan Şeker Fabrikası’nda ise bu sayı 338’dir. Bu arkadaşlarımızın emeklilikleri hayal olmuş durumdadır. Sayın Başbakanımızdan geçici işçilerin de kadroya alınmalarını talep ediyoruz” dedi.

GEÇİCİ İŞÇİLER NEDNE KADRO ALAMIYOR?

Geçtiğimiz günlerde sendika binasında kendilerini ziyaret eden, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’e, geçici işçilerin durumu hakkında detaylı bilgiler sunduklarını ve destek istediklerini belirten Şahin, geçici işçilerin ekonomik anlamda da zor durumda olduklarını vurguladı.

Elbistan Şeker Fabrikası ve tüm fabrikalarda görev yapan geçici işçilerin sayısının 4 bin civarında olduğunu anlatan Şahin, sendika genel merkezinin de bu konuda sürekli çalışma içerisinde olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Geçmiş dönemlerde, 5620 sayılı yasa gereğince, yıl içerisinde 180 günü dolduran geçici işçiler kadro aldılar. Elbistan Şeker Fabrikası’nda 153 geçici işçi arkadaşımız kadro aldı. Geriye ise 338 arkadaşımız kaldı. Bu arkadaşlarımız kampanya döneminde ortalama 120 gün çalışıyorlar. 120 gün çalışarak bir yıl süreyle evlerini geçindiriyorlar. Geçici işçi arkadaşlarımızın kadro konusuna sadece ekonomik olarak bakılmamalı, sosyal yönden de değerlendirilmeli. Yılda bu kadar süre ile çalışan bir geçici işçinin, emekli olması çok zordur.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, belediyelerdeki sözleşmeli işçilerin kadroya alınması yönünde talimat verdiğini ifade eden Şahin, şu süreçte şeker fabrikalarındaki geçici işçilerin de kadroya alınmasını istediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerdeki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda çalışma başlatılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e talimat verdi. Başbakanımızın, ‘Hemen bu konuda gerekli çalışmayı yapalım ve Bakanlar Kurulu’nda değerlendirelim’ diye talimat verdiğini biliyoruz. Sözleşmeli işçiler ile birlikte şeker fabrikalarındaki geçici işçilerin de kadroya alınmasını talep ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde sendikamızı ziyaret eden AK Parti Milletvekili sayın Nevzat Pakdil’e, geçici işçilerin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bir dosya sunduk. Aynı şekilde tüm milletvekillerimizi de bilgilendirdik. Elbistan Şeker Fabrikası’nda 338 geçici işçi arkadaşımız kadro bekliyor. İnşallah bu çalışmaya geçici işçi arkadaşlarımızda dahil edilir diye ümit ediyoruz ve genel merkezimizle birlikte çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.”

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR