BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
GÜNCEL

Gazi Üniversitesi eski rektörü tutuklandı!

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturması kapsamında gözaltına alınan 9 kişiden, Gazi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklandı.

FETÖ operasyonlarının devam ettiği akademide bir tutuklanma haberi de Gazi Üniversitesi'nden geldi. Gazi Üniversitesi eski rektörü Süleyman Büyükberber operasyon kapsamında tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adliyesi'ne getirilen 9 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcılar tarafından sorgulandı.

 

Şüphelilerden 7'si tutuklanmaları talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edildi. Diğer 2 zanlı ise savcılık sorgularının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Nöbetçi mahkemeler, Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Genel Sekreter Muhammet Savaş Bayındır ve Personel Dairesi Başkanı Mehmet Saltan'ın da aralarında olduğu 7 kişinin tutuklanmasına hükmetti. Daha sonra bu kişiler, Sincan Cezaevi'ne götürüldü.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR