BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
GÜNCEL

Fitch uyardı tüketim sektörü için zor olacak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki tüketici sektörüne yönelik rapor yayımladı. Raporda sektörü zor günler beklediği ifade edildi.

Fitch Ratings, Türkiye'ye ilişkin önemli bir uyarı geldi. Kurum tüketiciye mal satan firmaların maliyet baskıları ile karşılaştığını kredilere de erişim zorlaştığı için başta perakende olmak üzere tüketici sektörünü zor günler beklediğini ifade etti.

Fitch ayrıca bu zorlu yılın şirketlerin satış hacimlerini ve ürün karmasını baskılayacağını; sert maliyet artışlarının üstesinden gelebilme gücünü de zedeleyeceğini belirtti.

Marjlarda baskı var
Fitch dün Türkiye’deki tüketici sektörüne yönelik yayınladığı raporunda, marjlardaki baskının gıda üreticileri ve perakendeciler arasında pazarlık güçlerine bağlı olarak paylaşılmasını beklediğini ifade etti.

Maliyet vurgusu
Raporda artan finansman maliyetleri, finansmana erişimin zorlaşması ve yabancı para birimi cinsinden borçlanma yükünün aynı zamanda finansal esnekliği de sınırlayacağı belirtildi.

Fitch bütün bu zorluklara rağmen 2019’un Türk modern perakendesi için büyüme imkanlarını beraberinde getireceğini söyledi.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR