BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
GÜNCEL

FETÖ'nün o ülkedeki okulları da kapatıldı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Suriye, NATO ve Rusya ile ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ayrıca, Libya'daki FETÖ bağlantılı okulların kapatıldığını söyledi.

FETÖ okullarına bir darbede Libya'dan geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıklanan son dakika bilgisine göre Libya'daki FETÖ bağlantılı okullar kapatıldı.

Çavuşoğlu, "Rusya'nın uçağının düşürme hadisesi içinde olan pilotların bazıları gözaltında. Bu paralel çeteye (FETÖ) üye oldukları için, uçak düşürme hadisesine katıldıkları veya uçağı düşürdükleri için değil. Tüm boyutlarıyla bunları yargı inceleyecek, değerlendirecek" dedi.

FETÖ RUSYA İLE İLİŞKİLERİMİZİ BOZMAK İSTİYOR

Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle; 

"Suriye konusunda daha önce aramızda değişik mekanizmalar vardı. Askerler arasında dışişleri bakanlıkları arasında ve istihbaratta. Ve şimdi üçlü bir mekanizma kuruyoruz. Bu akşam St. Petersburg'a gidiyorlar. MİT Müsteşarımızla beraber bizim bakanlıktan ve Silahlı Kuvvetler'den bir askerimiz gidecek. Daha sonra bunu daha üst düzey, dışişleri bakanlarının da katıldığı düzeyde gerçekleştireceğiz. 

FETÖ sadece Rusya ile değil tüm ülkelerle ilişkimizi bozmak için açık açık çaba sarfediyor.

ATEŞKESİN NASIL SAĞLANACAĞINI BİLMİYORUZ

Suriye konusunda ateşkes, insani yardım ve siyasi çözüm konusunda Rusya ile aynı düşünüyoruz. Ateşkesin nasıl sağlanacağı konusunda farklı düşünceler olabilir. Biz özellikle sivillerin zarar gördüğü saldırıları istemiyoruz. Ve terör örgütlerinin dışındaki ılımlı muhalefete de saldırı yapılmasını uygun görmüyoruz. Halep’in kuşatılmasını da uygun görmüyoruz.

LİBYA'DA FETÖ OKULLARI KAPATILDI

Benim de kendi savunma sistemimi kurmam lazım ve kendi teknolojimi başka ülkelerle işbirliği yaparak geliştirmem lazım. O zaman da sen (Batı) bunları yapmıyorsan, bize yanaşmıyorsan müttefik olarak, Türkiye'de başka arayışlar içine girmek zorundadır. Ben bu teknolojileri geliştirmek zorundayım, kendi güvenliğimi sağlamak durumundayım, savunma sistemimi kurmak zorundayım.

Libya'da (FETÖ'ye ait) okullar kapatıldı."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR