BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,66
İŞÇİ

FETÖ'cülerin yerine memur aranıyor

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilerinden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarında gözaltı ve görevden almalar devam ederken, kurumların personel alımına ilişkin kararlar da açıklanmaya başladı.

FETÖ'cülerin yerine memur aranıyor

Türkiye'de yer alan habere göre, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkilerinden dolayı kamu kurum ve kuruluşlarında gözaltı ve görevden almalar devam ederken, kurumların personel alımına ilişkin kararlar da açıklanmaya başladı.

FETÖ'cülerin yerine memur aranıyor

Başta Emniyet, Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve TSK'da olmak üzere 90 bin kamu çalışanı görevden uzaklaştırıldı veya açığa alındı. Devlet Personel Başkanlığı ise çalışmalarını başlatarak işten el çektirilen 90 bin kamu çalışanının yerine ilk aşamada 50 bin kişinin alınacağını duyurdu. Polisten hakim ve savcıya, sağlık görevlisinden yazılım uzmanına kadar binlerce kişinin kamuya alınacağı açıklandı.

FETÖ'cülerin yerine memur aranıyor

POLİS ADAYLARI MÜJDE BEKLİYOR Emniyet Genel Müdürlüğü, FETÖ soruşturmaları kapsamında 8 bin memurun işine son verdi. İçişleri Bakanı Efkan Ala önce 10 bin polis alınacağını duyurdu. Ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da 1000'i kadın olmak üzere 10 bin özel harekat polisinin daha alınacağını söyledi

FETÖ'cülerin yerine memur aranıyor

Özel Harekat polisi için çalışmalar yapılırken, KPSS şartı aranmayacağı, lise mezunlarının başvurabileceği bildirilmiş, Bakan Efkan Ala, askerlik şartının aranacağını ifade etmişti. Özel harekat polisi olmak isteyen adaylar ise yaş sınırı ve askerlik konusunda Ala'dan müjdeli haber bekliyor.