BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
MEMUR

FETÖ'cü memurlara savcılıktan çağrı!

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ-PDY) mensup memurlar ve vatandaşlara 'etkin pişmanlık' çağrısında bulunuldu.

KARABÜK Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ-PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için "etkin pişmanlık hükümleri" çerçevesinde işlem yapılacağını bildirdi.

Başsavcılığın yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15-16 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs edildiği ve ayrıca Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunulduğu belirtildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIKLARI TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN SORUŞTURMA

Aziz milletin feraseti, başta emniyet kuvvetlerinin ve diğer tüm kamu kurumlarının fedakarca canı pahasına mücadelesi ile söz konusu girişimin bertaraf edildiği, bu girişimle ilgili Cumhuriyet Başsavcılıklarınca soruşturmalar yürütüldüğünün aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturmalar iki ana hat üzerinden yürütülmektedir. Birincisi söz konusu darbe teşebbüsüne iştirak edenlerle ilgili olup, Türk Ceza Kanunu'nun 309 ve devamı maddeler kapsamında değerlendirilmektedir. FETÖ/PDY örgütünün 15-16 Temmuz 2016 tarihindeki eylemleri, örgüt üyelerinin aralarındaki birliktelik, örgüt yapıları, organize oluş biçimleri, üyeler arasındaki hiyerarşik zincir nazara alındığında Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesi kapsamında 'Silahlı Örgüt' olduğu hususunda tereddüt bulunmamaktadır.

İkinci soruşturmalar ise söz konusu darbe teşebbüsü ile iltisakı belirlenememiş olmakla birlikte yasa dışı FETÖ/PDY terör örgütü üyelerine yönelik olup, Türk Ceza Kanunu'nun 314/2 maddesi kapsamında yürütülmektedir."

267 ŞÜPHELİ HAKKINDA İŞLEM YAPILIYOR

Bugüne kadar Karabük genelinde toplam 267 şüpheli hakkında FETÖ/PDY'ye üyelik iddiasıyla adli işlem yapıldığının vurgulandığı açıklamada, "Bunlardan 119'unun tutuklandığı,107'sinin adli kontrol altına alındığı, 6'sının serbest bırakıldığı, 7'sinin firari olup haklarında yakalama emri çıkarıldığı, 28'inin ise halen işlemlerinin devam ettiği anlaşılmıştır. Gerek mevcut soruşturmalar ve gerekse yapılacak yeni soruşturmalar Anayasamızda belirlenen 'Hukuk Devleti' ilkesi ışığında mevcut mevzuata uygun bir şekilde hassasiyet ve titizlikle yürütülmekte ve yürütülecektir. Bu bağlamda, özellikle Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesi kapsamında silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyuna duyurulmasında fayda mülahaza edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

MEMURLAR İÇİN ETKİN PİŞMANLIK ÇAĞRISI

"Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesinin üçüncü fıkrası, suç işlemek için örgüt kurulmasına ilişkin hükümlerin silahlı örgüt için de uygulanacağı hüküm altına alınmıştır." denilen açıklama şöyle devam etti:

"Dolayısıyla, Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin de FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri için de uygulanması söz konusu olacaktır. Nitekim, FETÖ/PDY'nin 15-16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinde 'etkin pişmanlık hükümleri' çerçevesinde işlem yapılabilecektir."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR