BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.502,86
GÜNCEL

FETÖ'cü akademisyenlere 55 bin lira maaş!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü'ne yazılı olarak yapılan bir şikayet, formasyon programı kapsamında koordinasyon hizmeti veren 3 öğretim üyesinin 2 yıl boyunca ayda 55 bin lira maaş aldığını ortaya çıkardı.

AKDENİZ Üniversitesi'nde FETÖ operasyonu devam ediyor. Fahiş maaş almakla suçlanan öğretim üyeleri arasında FETÖ/PYD operasyonu kapsamında gözaltına alınan Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mimar Türk Kahraman, aynı operasyon kapsamında aranan Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erdoğan ve Doç. Dr. Fatma Gök bulunuyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre,  3 öğretim üyesinin koordinasyon hizmeti adı altında kendilerine aylık 137 saat mesai yazdıkları, bu yolla son 2 yılda 1 milyon 320 bin lira maaş aldıkları öğrenildi. Öğretim üyeleri aldıkları yüksek miktarlardaki paraların dikkat çekmemesi için ödeme cetvellerini ve ders programlarını kurumsal sistemlere işlenmesine izin vermemiş.

YAPTIRIM UYGULADIK

Olayın ayrıntılarını Hürriyet'le paylaşan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Eğitim Fakültesi'nde görevli bir öğretim üyesinin şikayeti üzerine harekete geçtiklerini söyledi. 3 öğretim üyesine yapılan maaş ödemelerini inceledikten hemen sonra soruşturma açıldığını kaydeden Ünal, "Maalesef yapılan uygulama ile devlet zarara uğratılmış. Soruşturma sonunda bu kişilere yasa ve yönetmeliklerin gerektiği şekilde yaptırım uyguladık" dedi.

BİRİ PARAYI GERİ VERMİŞ

Şu anda gözaltında olan Prof. Dr. Türkkahraman'ın soruşturma sonunda kendisine fazladan ödenen maaşın tamamını kuruma geri ödediğini kaydeden Ünal, "Diğer iki öğretim üyesi fazladan aldıkları maaşla ilgili hiçbir ödeme yapmadı. Biz hukuk servisimiz aracılığı ile gerekli işlemleri başlattık. Yakın zaman içinde ödeme yapılmazsa haciz işlemini devreye sokarak devletin hakkını bu şekilde teslim alacağız" diye konuştu.

KENDİLERİNİ GÜNDE 22 SAAT ÇALIŞMIŞ GİBİ GÖSTERMİŞLER

Öğretim üyelerinin kendilerini her gün neredeyse 22 saat çalışmış gibi gösterdiğini, benzer usulsüzlüklerin tespiti konusunda çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Ünal, şöyle dedi: "Bu tür usulsüzlüklerin tespiti konusunda yoğun bir çalışmamız var. Ancak burası büyük bir kurum. Bizim harekete geçmemizi asıl sağlayan nokta ihbarlar. Ben ve arkadaşlarım tüm ihbarları ayrıntısı ile inceliyor, gereğini yapıyoruz."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR