BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
EMEKLİ

Fazla prim ödemek emekli maaşını arttırır mı?

Fazla prim ödemek emeklilik maaşını düşürür mü, artırır mı? Prim gün sayısı fazla olursa emekli maaşını etkiler mi? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel anlattı.

Emeklilikte yüksek maaş almak için ne yapmak gerekiyor? Emekli olmadan önce primleri yüksek ödemek emekli maaşını artırır mı? Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel prim ödemenin emekli maaşına etkisi ile ilgili ayrıntıları memurhaber.com'a anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, fazla prim ödemenin emeklilik maaşına etkisini şu şekilde anlattı:

‘Fazla prim ödemek ödenen bu fazla primlerin ödenen matrahlara göre aylığı arttırabilir yada düşürebilir. Eğer düşük ücretten yatırılan primler özellikle 2008 ekim ayı sonrasında yatırılmışsa aylığı düşürücü etkisi olur. Eğer ortalama yada yüksek matrahtan ödenen primler ise prim gün sayısı arttıkça aylığı arttıracaktır.

Ancak kimi durumlarda borçlanma yoluyla 2000 yılı dönemler borçlanılabiliyorsa düşük matrahtan bile olsa prim ödemek aylığı arttırıcı rol oynayacaktır. 2008 yılından farklı bir tarihte olduğumuz için aylığı arttırmak istiyorsak bundan sonra ödediğimiz primlerin matrahına bakmalıyız. Matrahları düşükse prim ödememeliyiz.’

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR