BIST 9.541
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,81
MEMUR

Faruk Çelik 4/C'lilere müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4/C statüsünde çalışan personel için müjdeli haber verdi.

MEMURLAR - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, özelleştirilen kurumlarda çalışanların aynı işyerinde çalışmaya devam etme ya da kamuda 4/C statüsünde çalışmayı tercih etme süresinin 6 aydan 2 yıla çıkarılacağını bildirdi.

Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, asgari ücret tespit komisyonunun ilk toplantısında işçi-işveren kesimleriyle yaptıkları görüşmede, özelleştirilen kurumlarda çalışanların 2 tercihle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.


Tercihlerden ilkinin bulunduklarını kurumlarda çalışmaya devam ettiklerini, ikincisinin ise kamuya geçerek 4/C statüsünde çalışmaya başladıklarını belirten Bakan Çelik, şu bilgileri verdi: "Bu konudaki süre 6 aydı. Yani çalışanlar 6 ay içerisinde karar vermek durumundaydılar. Bu sürenin, hem işveren hem de işçi kesimi tarafından yeterli bir süre olmadığı, kısa olduğu ifade edildi. Bu çerçevede, bu sürenin 2 yıla çıkarılması bize iletildi. Dün yaptığımız görüşmelerde, özelleşen kurumlarda işçinin tercihine sunulan 6 aylık süreyi, 2 yıla çıkarmak için gerekli düzenlemeyi, Bakanlar Kurulu kararının yayınlanması için Başbakanlığa göndermiş bulunuyoruz."

Yorumlar 9 Yorum
ÇOK OKUNANLAR