BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Faiz kararı sonrası dolar düşüşe geçti işte 31 Ocak dolar kuru

Dün dolar için kritik veriler üst üste açıklandı. Önce Merkez Bankası enflasyon raporunu açıkladı ve tahminlerini aşağıya çekti. Daha sonra ise gözler Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) açıklayacağı faiz kararına çevrildi. FED'in faizleri sabit tutması ile TL dolar karşısında güçlenmeye başladı.

Dün Merkez Bankası'nın enflasyon tahminini açıklaması ile düşüşe geçen dolar Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı ile düşüş trendini korudu.

Merkez Bankası açıkladığı enflasyon raporunda yıl sonu enflasyon öngörüsünü yüzde 15.2'den yüzde 14.6'ya indirdi. Ayıca enflasyonda düşüş görene kadar sıkı duruşa devam edileceği ifadesinin raporda yer alması TL'ti dolar karşısında güçlendirdi.

FED'in beklenen faiz kararı ise dün akşam açıklandı. Fed'in faizleri sabit tuttu ve piyasaya olumlu mesajlar verdi. Tüm bu gelişmeler doların düşmesine neden oldu. Dün akşam 5.25'e kadar inen dolar 31 Ocak sabahında 5.22 ile güne başladı.

HANGİ SEVİYELERDE HAREKET EDECEK?
Dolardaki bu gelişmeyi değerlendiren Tacirleri Yatırım'ın dolar yorumu şöyle:

"USD TRY paritesi ise 200 günlük hareketli ortalamasını aşağı yönlü kırarak Aralık ortasından bu yana en düşük seviye olan 5,21’e doğru geri çekildi. USDTRY paritesi bu sabah saatleri itibarıyla 5,21 seviyesi civarında hareket ediyor. Dün yaşandığı sert geri çekilme hareketinin ardından kurun bugün içerisinde 5,20 – 5,25 seviyeleri arasında hareket etmesi beklenebilir.

DOLAR NE KADAR YÜKSELEBİLİR?
Venbey Yatırım ise genel bir değerlendirme yaparak doların aşağı ve yukarı yönlü hareketlerinde olası seviyeleri bildirdi. Venbey'in dolar yorumu ise şöyle:  "TCMB 2019 enflasyon tahminini 0.6 puan aşağı çekti. 2019 yıl sonu TÜFE beklentisi %15.2’den %14.6’ya çekildi. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın enflasyonda “ikna edici bir düşüş görülene kadar sıkı duruş sürdürülecek” dedi. Dolar/TL sıkı duruş mesajlarının ardından düştü. Dolar/TL kuru, Fed Başkanı Powell’ın basın toplantısı sonrasında 5.21’li seviyelere kadar geriledi.

5.15'LERİ GÖREBİLİR
Teknik anlamda paritede aşağı yönlü hareketlerde 5.20 ve 5.15 seviyeleri destek olarak takip edilebilir. Olası yukarı yönlü hareketlerde 5.30 ve 5.35 seviyeleri direnç olarak takip edilebilir.

İşte kurdaki son durum:

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR