BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.426,40
GÜNCEL

Etin fiyatları ne oldu Bakan Çelik açıkladı

Yeni et fiyatları açıklandı peki et fiyatları ne kadar oldu? Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kıymanın 32 TL, kuşbaşı etin ise 34 TL olması konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yeni et fiyatlarını açıkladı. Çelik, kıymanın 32 TL, kuşbaşı etin ise 34 TL olması konusunda görüş birliğine varıldığını söyledi.

Et fiyatlarının tartışıldığı ve kamuoyunda gündem oluşturan zamlara Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik fiyatlara müdahale etti.

5-6 AY SONRA FİYATLARI YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK

Tarım Bakanı Faruk Çelik, kasaplık kıymada 32 TL, kuşbaşı ette ise 34 TL tavan fiyatuygulanması konusunda sektör temsilcileriyle mutabakata vardıklarını söyledi. Çelik yaptığı açıklamada, bu kararın sonuçlarının değerlendirilmesi için beş-altı ay sonra yeniden gözden geçirileceğini bildirdi.

KIYMA 32 TL KUŞBAŞI 34 TL!

Çelik, “Daha önceki toplantımızda değerlendirdiğimiz bir çok konunun dahilinde, özet olarak aldığımız karar gereği karkas yağsız et fiyatının tavan olarak 23,2 TL olması, yağlı fiyatın ise 21,8 TL olması, kasapta yoğun olarak kıyma fiyatının 32 TL, kuşbaşı fiyatının 34 TL olmasıyla ilgili bir görüş birliğine varmış bulunuyoruz. Bunun altında yatan nedenler olarak sektörde bazı spekülatörlerin, piyasadaki üreticimizi üretimden vazgeçirecek açıklamaları olmuştur. Bir yandan üreticimizi, besicimizi korurken, spekülatörlere yol açmamalıdır” dedi.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR