BIST 9.926
DOLAR 32,44
EURO 34,73
ALTIN 2.444,41
MEMUR

Eş durumundan tayin ile ilgili sorun çözüldü

Öğretmenler eş durumundan tayin isteğinde nasıl bulunur? Eş durumundan tayin aldırmak için hangi şartların sağlanması gerekiyor? İşte ayrıntılar...

Öğretmenlerin eş durumundan tayini nasıl yapılır?  Öğretmenlerin kafasını karıştıran eş durumundan tayin ile ilgili ayrıntılı bilgi haberimizde.

Öğretmenlerin 2016 yılı iller arası isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmelerin duyurusunda  öğretmenlerin eş durumundan tayini ile ilgili 19. madde kafaları karıştırıyordu:

"Öğretmen eşlerden yalnızca birinin yer değiştirme şartlarını taşıması ve iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir. İller arasında isteğe bağlı ataması yapılan eş, aynı atama döneminde ayrıldığı ile aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme başvurusunda bulunamayacaktır." 

ÖĞRETMENLERİN MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMESİ

Bu madde öğretmen eşlerden her ikisinin de yer değiştirme şartlarını taşıması ve sadece birisinin başvuruda bulunarak iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecek midir sorusunu akla getiriyor.

 MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu konu ile ilgili Memurlar.net sitesine açıklamada bulundu.

Genel Müdür Hamza Aydoğdu "Madde metni yanlış anlamalara sebep verse de biz hiç bir öğretmenimizi mağdur etmeyeceğiz. Öğretmen eşlerden her ikisinin de yer değiştirme şartlarını taşıması ve sadece birisinin başvuruda bulunarak iller arasında atamasının yapılması halinde diğer eş, mazerete bağlı yer değiştirme döneminde aile birliği mazeretine bağlı olarak yer değiştirme isteğinde bulunabilecektir." dedi.

Yani aynı ilde çalışan öğretmen eşlerin il dışı yer değiştirme sorunu çözüldü. Aynı ilde çalışan öğretmen eşlerden sadece biri il dışı yer değiştirme isteğinde bulunabilir eğer yer değiştirme isteği gerçekleşirse diğeri özür durumundan başvuruda bulunabilir. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR