BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
İŞÇİ

Erdoğan'dan kızdıracak taşeron açıklaması

Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, taşeronluk hakkında sendikaları kızdıracak iddialı açıklamalar yaptı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Metal Sendikası 18. Kadın Kurultayı'nda konuştu Erdoğan konuşmasında, "Taşeronluk durup dururken çıkmış bir şey değildir. Taşeronluk sandikaların bize getirdiği bir tekliftir. Ben de bunu açıklamak zorundayım" dedi.


MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cennet babaların ya da kadınların ayağı altında değildir. Cennet annelerin ayağı altındadır. Tüm şehit annelerinin o kahramanların annelerinin ellerinden öpüyorum. Buradan tüm Türkiye kadınlarına şunu söylüyorum inşallah bu terörü bitirmek için, kan ve gözyaşını bitirmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiç kimse yanımızda olmasa da anneler için bu mücadeleye devam edeceğiz. Bir çözüm sürecinin içindeyiz. Türkiye’yi büyütmek için çıktığımız bu yolda hayır dualarını bizlerden esirgemeyin.

TÜRKİYE BÖLÜNECEK DİYE...

Eğer bu ülkenin tüm kadınları dur derlerse terör biter. Annelerin ağladığı hiçbir ülke mutlu olamaz. Birileri çıkıp ‘ben milliyetçiyim’ diyerek sabah akşam topluma korku pompalıyor. Birileri çıkıp ‘ben ulusalcıyım’ diyerek topluma kaygı pompalıyor. Türkiye bölünecek diye etrafa korku salan korkaklara inat biz ecdadımız gibi cesaretle yürüyeceğiz.

ERKEĞİN KADINA BASKISINA ASLA RAZI GELMEYİZ

Ne dedik yola çıkarken tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik… Fakat bunu sadece batıda demedik, doğuda da dedik.. Erkeğin kadına tasallutuna baskısına asla rıza göstermeyiz. Biz sadece erke ve kadını eşitliğini vurgulamakla yetinmiyor erkek ve kadının geçmişten gelen ayrımcılığına engel olmaya çalışıyoruz.


DUL KADINLARA 2 AYDA BİR 500 LİRA VERİYORUZ

Kadına el kaldıran her vahşi toplum tarafından kınanacak hukuk çerçevesinde cezasını çekecektir. İktidara geldiğimizden bu yana kadınlarımız iş hayatına katılımı için önemli düzenlemeler yaptık. Dul kadınlara iki ayda 500 lira destek veriyoruz.

“KIDEM TAZMİNATI KAYGISI TAŞIMAYIN”

Bu arada işçi kardeşlerimin kıdem tazminatı konusunda hiç bir kaygı taşımamasını sizlerden rica ediyorum. Kıdem tazminatıyla ilgili olan her şey spekülasyondur. 1 Mayıs’ı tüm emekçilerin tatil günü olarak biz ilan ettik.

Sürekli olarak işverenler yerden yere vurulmuştur.

İşçi ve işveren bir elmanın iki yarısı gibidir. İşveren olmadan işçi, işçi olamadan işveren olamaz.

Fabrika kapandığı zaman işçi kardeşlerim maaşlarını ve tazminatlarını nasıl alacaklar.


“TAŞERONLUĞU SENDİKALAR BİZE TEKLİF ETTİ”

Taşeronluk durup dururken çıkmış bir şey değildir. Taşeronluk sandikaların bize getirdiği bir tekliftir. Ben de bunu açıklamak zorundayım.

İşçilerin ve işverenin sendikası var. Yarın işsizler de bir sendika kurarsa ne olacak. Düşürdük ama ülkemizde işsizlik var.

Yorumlar 50 Yorum
ÇOK OKUNANLAR