BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.247,41
GÜNCEL

Erdoğan: Devletten kazımak durumundayız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehit yakınları ve gazilere verdiği yemekte konuştu. Erdoğan, FETÖ'cü memurlar için "Bunları devletten kazımak durumundayız" dedi. 

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Şehitler Tepesi hiçbir zaman boş kalmadı. Hamdolsun milletimizin tamamı taliptir. Bizim tarihimizde zaferler ayı olan Ağustos'u Zafer Bayramı ile uğurluyoruz. 4 gün önce hem Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılışını yaptık hem de Malazgirt Zaferi'ni kutladık. Ağustos ayı içinde Mercidabık, Otlukbeli, Belgrad, Mohaç, Kıbrıs zaferini yad ettik. Bu zaferleri gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmalıyız.

"EMNİYET VE ADALET BAŞTA OLMAK ÜZERE BU ŞER ODAĞININ MENSUPLARINI TEMİZLİYORUZ"

Düşman bu defa dışarıdan değil maalesef içeriden saldırdı. Yeni başlamış da değil. FETÖ ile çok daha önceden başlayan bir mücadelenin içindeydik. Son üç yıldır emniyet ve adalet başta olmak üzere bu şer odağın mensuplarını temizlemek için çalışıyoruz. Bu konuda azımsanamayacak bir mesafe de katettik. Pek çoğu bunu kişisel bir kavga olarak yansıtmak yoluna gitti. Ne zamanki sokaklarımızda tanklar belirdi. İşte o zaman meselenin şahsi bir mesele olmadığı anlaşıldı. FETÖ'nün silahları halka çevirmesinin karşısında mileltimiz tarihin en büyük kenetlenmesini yaşadı. 

Uçaklar, helikopterler alçaktan uçuş da yapsaşar, bomba da atsalar milletimizi korkutamadı, geri adım attıramadı. Milletimizin bu kararlılığına rağmen FETÖ canileri sivillerin üzerine bombalar yağdırarak alçakça bir katliam yaptılar. Bu bulunduğumuz binada tam 29 masum insanımız sırf geleceklerine sahip çıkma iradesini ortaya koydukları için katledildi. 

Yüce dinimizin değerlerini istismar eden FETÖ ve DAİŞ gibi örgütlere karşı uyanık olmak zorundayız. Allah bize kendi kararımızı vermemiz için akıl vermiş. Birçok ayette Rabbimiz, 'Hiç düşünmez misiniz, hiç akletmez misiniz' buyuruyor. Bu örgütün önündeki kişi için 'Bize FETÖ şah damarımızdan daha yakın' diyor. Bu ifade şirktir. Bu alçaklar şirkin içine girmek suretiyle nerede olduklarını çok açık ortaya koyuyorlar.

"MESELE KANMA-KANDIRILMA MESELESİ OLMAKTAN ÇIKMIŞTIR"

Aklını ve ruhunu 1 dolara satanların bizimle bir ilişkisi olamaz. Artık mesele kanma-kandırılma meselesi olmaktan çıkmıştır. Artık 15 Temmuz'da gizli-saklı kalmayan gerçeklere rağmen bu kanlı örgütün içinde kalmaya devam edenler vatan hainidir, millet düşmanıdır. Kim nerede kimi biliyorsa yetkili merciilere bunu bildirmelidir. Bildirin ki bunları temizleyelim.

Tanklarımızı bizim üzerimize sürdüler ve bu asil millet, bu kahraman millet bir taraftan bakıyorsun 'Yapma yavrum' diyor. Ama o uyuşturulmuş beyin, o anacığına acımıyor. O insanların üzerine nasıl tankları sürdüklerini izlediniz. Her kurumu kumpaslarla kirlettiklerini zamanla hep birlikte fark ettik. İhanetlerinin finansmanını sömürdükleri devasa bir kaynakla yürüttüklerini gördük.

Ne zamanki dershaneler kapatılsın dedik, bunlar adeta altlarında ateş yakılmış gibi hopladılar. Ne zamanki kamuya personel alımını mercek altına aldık... Tüm iş orada koptu. Sadece dershanelerden gelirleri yılda 1 milyarın üzerindeydi. 

"DEVLETTEN KAZIMAK DURUMUNDAYIZ"

Yaşadığımız hadiselerden çıkardığımız dersler ışığında devletimizi yeniden yapılandırıyoruz. Onun için kimse kusura bakmasın, 'Bu benim yakınımdı' demesin. Bunlara kim bulaşmışsa bunları devletten kazımak durumundayız. Bunu yapmazsak şehitlere bunun hesabını veremeyiz. Bugün 15 Temmuz sabahından çok daha aydınlıktır. Yeter ki iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım.Türk milleti asker millettir, orda millettir. Biz sadece meslek olarak askerliği seçenleri değil, gerektiğinde tüm fertleriyle ortaya çıkıp kahramanca mücadele edebilen bir milletiz. O üzerine gelen tankın palet dişlileri arasına elindeki demiri sokabilecek kadar bu işi bilen bir millet. Türkiye öyle sanıldığı gibi 570 bin kişilik değil, 79 milyonluk bir orduya sahip olduğunu dosta, düşmana gösterdi. Terör örgütlerinin güçlerini nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu yola tevessül edenleri biliyoruz. Bugün bizi yakan ateşin yarın size de değmesi kaçınılmazdır. O ateş sizi de yakacaktır. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi ilkeli bir şekilde yürüttük. 

Yaşadığımız hadiselerden çıkardığımız dersler ışığında devletimizi yeniden yapılandırıyoruz. Onun için kimse kusura bakmasın, 'Bu benim yakınımdı' demesin. Bunlara kim bulaşmışsa bunları devletten kazımak durumundayız. Bunu yapmazsak şehitlere bunun hesabını veremeyiz. 

Bugün 15 Temmuz sabahından çok daha aydınlıktır. Yeter ki iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Türk milleti asker millettir, orda millettir. Biz sadece meslek olarak askerliği seçenleri değil, gerektiğinde tüm fertleriyle ortaya çıkıp kahramanca mücadele edebilen bir milletiz. O üzerine gelen tankın palet dişlileri arasına elindeki demiri sokabilecek kadar bu işi bilen bir millet. Türkiye öyle sanıldığı gibi 570 bin kişilik değil, 79 milyonluk bir orduya sahip olduğunu dosta, düşmana gösterdi. 

Terör örgütlerinin güçlerini nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz. Bu yola tevessül edenleri biliyoruz. Bugün bizi yakan ateşin yarın size de değmesi kaçınılmazdır. O ateş sizi de yakacaktır. Tüm terör örgütleriyle mücadelemizi ilkeli bir şekilde yürüttük. 

"TSK HAİNLERDEN TEMİZLENİYOR"

Terör örgütünden destekli olan bir siyasi parti hala bunları istismar ediyor. Çünkü bunların bizim inancımızla bizim inancımızla yakından uzaktan alakası yok. Bir defnin edebi adabı nedir bunlarda öyle bir şey yok. Bir de utanmadan 'Bizim partinin üyesi' diyorlar. Partinin üyesi bile olsa böyle bir günde bu yapılır mı?

TSK içine sızan hainlerden temizlendikçe daha da güçleniyor, daha da etkili hale geliyor. TSK'nın her başarısı bizim için övünç kaynağıdır. Bizim ordumuz işte temizlenmekte olan bu ordudur. FETÖ denen ihanet çetesinin mensupları o şerefli üniformayı zaten hak etmemişti. TSK mensuplarının başı öne eğilmesin. Askerin içinde olan varsa bunu bildirmelerini istiyorum. Ki bunu daha hızlı yapalım. "

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR