BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Erdoğan: 657'nin içi çürümüş!

657 sayılı kanunun değişip değişmeyeceği tartışmalarına ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "657'nin içi çürümüş" yorumunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet memurlarının dört gözle değişmesini beklediği 657 sayılı Devlet memuru kanununu eleştirerek, 'içi çürümüş' yakıştırmasında bulundu.

Türkmenistan temaslarını tamamlayan Erdoğan, dönüş yolunda, kendisine eşlik eden gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, gündeme ilişkin kritik açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN UÇAKTA AÇIKLAMALAR YAPTI

Erdoğan'ın yanında yer alan gazetecilerden Sabah yazarı Yavuz Donat, bugünkü yazısında Erdoğan'ın Türkmenistan'dan dönüş yolunda uçakta yaptığı açıklamalara yer verdi. Donat, Erdoğan'ın 657 sayılı devlet memuru kanununa ilişkin açıklamalarına dikkat çekti.

657 nolu kanunun değişip değişmeyeceği hususuna ilişkin soruya cevap veren Erdoğan şöyle konuştu:

"657'nin içi çürümüş. Devletin malı deniz mantığını 657 ile kullanabilirsiniz. Dünyanın hiçbir ülkesinde artık memur işçi ayrımı yok, artık sadece "Çalışan" var. Bu yapıyı kurduğumuz zaman bu ülkenin ekonomisine çok ciddi katkılar getirecek. Türkiye'de hala işe hiç gelmeden maaş alanlar var. 657'nin mutlaka değişmesi lazım..."

İşte o yazıdan çarpıcı satırlar:

Türkmenistan  Ata urdundan dönüş yolunda... 30 bin feet yükseklikte İstanbul'a uçan Airbus- A330'da... Cumhurbaşkanı Erdoğan "Buyurun, sizleri dinliyorum" dercesine... Tebessümle... Gazetecilere bakıyor.

Arkadaşlardan biri "Hayırlı olsun" diyor.

Diğeri "Allah analı babalı büyütsün" diye konuşuyor.

Bir meslektaşımız... "Aile büyüklerini" de ihmal etmiyor:

- Dedeli, büyükanneli büyütsün.

Cumhurbaşkanı "5. torun" sevincinde... Teşekkür ediyor.

Ve sonra... Sorular... Yanıtlar başlıyor.

(...)

Uçak olayından sonra... Putin'in sert açıklamaları konusunda... Erdoğan'ın yaptığı değerlendirme:

Sayın Putin aslında beni iyi tanıyor. Gerek Türkiye ziyaretinde olsun, gerek daha önceleri bir araya gelişlerimizde olsun şahsıma yönelik methü senaları var.

Dolayısıyla olayın hemen akabindeki açıklamaların duygusal olduğunu düşünüyorum.

Yapmamız gereken, herhangi bir gerilime fırsat vermeden diplomatik yollarla bu hadiseyi aşmak; daha önceki ilişkilerimizi devam ettirmenin gayreti içinde olmaktır.

 

ANAYASA

Şimdiye kadar anayasada çok şey değişti, neticede yamalı bir bohçaya döndü. Biliyorsunuz 26 maddede yaptığımız bir değişiklik vardı, millet yüzde 58 ile evet dedi.

Eğer anayasa değişikliğinde ana muhalefet-iktidar el ele verirse gayet güzel, bu vatan için gerekli olduğuna inandığımız yepyeni bir anayasayı milletimiz için yapalım.

Bunu millete götürmek istiyoruz mu dediler, buyursunlar bir de millete götürsünler.

Ve inanıyorum ki millet çok büyük bir ekseriyetle böyle bir anayasaya evet diyecektir.

Bunun içinde muhalefet başkanlık sistemini istemiyor mu, tamam o halde o da ayrıca oylamaya sunulsun.

Eğer vatandaş başkanlık sistemi ile ilgili bir hazırlığa evet diyorsa evet der, demiyorsa demez.

Yorumlar 12 Yorum
ÇOK OKUNANLAR