BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

Engelli öğrencilere özel eğitim!

'Eğitim için engel kalmasın' projesiyle, ağır düzeyde engelli öğrencilere Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü evlerinde özel eğitim dersleri vermeye başladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Melikgazi Rehberlik ve Araştırma Merkezinin ortaklaşa yürüttüğü proje uygulanmaya başlandı. Projeyle, evde bakım kararı olan ve evden çıkması çok zor olan ağır düzeyde engelli bireylerin, özel eğitim ve tanılama sürecinin, ev ortamında gerçekleştirilmesi ve bu yolla, ailelerin karşılaştıkları zorlukların ortadan kaldırılması hedeflendi.

Uygulama ile evlerinde ziyaret edilen engelli öğrencilere, sağlık hizmetleri verilecek. Çocuklarına rapor almak için sürekli hastaneleri gezmek zorunda kalan aileler de, uygulamadan memnun kaldı.


Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, şöyle dedi:

"Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Melikgazi'deki Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) ile birlikte yürütmüş olduğumuz bir proje. Evimizde iki tane engelli çocuğumuz var. Bunlardan bir tanesi yatalak. Bu çocukların eğitim alabilmeleri için, her yıl RAM'dan aldıkları eğitim raporunun yenilenmesi lazım. İlimizde 7 bin 432 civarında özel eğitime muhtaç çocuğumuz var."

 
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR