BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
MEMUR

En üst dereceye ulaşan memurun maaşı ne kadar?

Hangi unvanda yükseldikçe maaşlar daha çok artıyor? Mesleğinde en üst dereceye ulaşan memurun maaşı ne kadar olacak? Ayrıntılar haberimizde...

Çeşitli unvanlarda çalışan devlet memurlarının unavnlarında yükseldikçe maaşları artıyor mu? Hangi unvanda yükseldikçe maaşlar daha çok artıyor? İşte ayrıntılar... 

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait çeşitli unvanlardaki kadrolarda Devlet memuriyetine başlayanlardan bazıları, bulundukları unvanlarda zaman içerisinde yükselerek o unvanda alınabilecek en yüksek özlük haklarına kavuşabilmektedirler.

Devlet memurlarının, hizmet sürelerinin artması ve kazanılmış hak aylık dereceleri ile kadro derecelerinin yükselmesi, aylık ücretlerinde de artışa neden olmaktadır. Böylelikle, bir unvanda işe yeni başlayan memur ile aynı unvanda en üst dereceye ulaşmış memurun maaşı farklı olmaktadır.

Ancak, işe yeni başlayanlar ile aynı unvanda 30 hizmet yılı ile en üst seviyeye ulaşmış bulunan memurlar arasındaki maaş farkı, her unvanda aynı olmamaktadır. Bazı unvanlarda yükselmek aylık ücrette daha çok artış yaratabilmektedir.

Bu itibarla, lisans mezunu olup; bazı unvanlarda göreve yeni başlayanlar ile 30 hizmet yılında aylık seviyesi 1/4 olanların aylık net ücretlerini karşılaştırmak amacıyla, memurunyeri.com olarak hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir.

NOT:

-Aile yardımı ve asgari geçim indirimi bakımından, bekar (veya eşi çalışan) ve çocuksuz personele göre değerlendirme yapılmıştır.

-Döner sermayeden yararlananlar için, sabit döner sermaye ödemesi (net ek ödeme miktarı kadar) hesaplamaya dahil edilmiştir.

-Çalışılan yerlerden kaynaklı ek tazminat ve yan ödeme farklılıkları dikkate alınmamıştır.

-Toplu sözleşme ikramiyesi ve sendika aidatı hesaplamaya dahil edilmemiştir.

(memurunyeri)

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR