BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
GÜNCEL

Emniyet ve Jandarma personeli mağdur! Terör tazminatları ödenmiyor

Emniyet ve Jandarma personellerine her yıl iki defa ödenen terör tazminatlarında yaşanan geçikmenin ciddi mağduriyetlere neden olduğu söyleniyor. Ocak'ta ödenmesi gereken terör tazminatı Mayıs ayına yaklaşmamıza rağmen halen ödenmedi.

2015 yılında alınan bir kararla polislere yılda iki defa olmak üzere terör tazminatı ödemesi yapılıyor. Her yıl iki defa ocak ve temmuz aylarında ödenen terör tazminatları kademeli olarak artırılıyordu. Ancak Ocak ayında ödenmesi beklenen terör tazminatının neredeyse Mayıs ayı gelmiş olmasına rağmen ödenmedi.

OCAK AYINDA ÖDENMESİ BEKLENEN TERÖR TAZMİNATI HALEN ÖDENMEDİ: Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'nda görev yapan personellere ocak ayında ödenmesi beklenen tazminatın mayıs ayına yaklaştığımız bu günlerde halen ödenmedi. Hatta üç yılda bir yenilenen tazminatlar Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü sitesinde mali takvimde yer almadı. 

2015 yılından sonra düzenli olarak ödenen operasyon tazminatlarının geçikmesinin güvelik personeli açısından ciddi bir mağduriyete neden olduğu belirtildi. Bazı kolluk kuvveti mensupları söz konusu terör tazminatına göre hesap yaptıklarını ve tazminatların yatmaması nedeniyle yaşanan belirsizlikten tedirgin olduklarını ifade ettiler. 

GERİYE DÖNÜK ÖDEME ALINABİLİR: Sıkıyönetim veya olağanüstü hal ilan edilen bölgeler veya Milli Savunma ve İçişleri Bakanlıklarınca müştereken belirlenecek kritik yörelerde özel harekat ve operasyon timi olarak görev yapan personellere ödenen operasyon tazminatı yenileme yapılması halinde 01 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2020 tarihlerini kapsayacağı öngörülüyor. 

Ayrıca, emniyet ve jandarma personellerinin onay alınması halinde geriye dönük tazminat alabileceği tahmin ediliyor. Maliye Bakanlığı tarafından onay verildiğinde polislere terör tazminatının ne zaman yapılacağı belli olduğunda ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR