BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Emekliye zam farklı müjdesi!

Ocak ayı maaşlarını farklı alan emekliler için Temmuz ayında da bu imkan doğdu. Enflasyon farkını yeniden maaşlarında görecek olan emeklilerin Temmuz ayında yüzde 4-5 arasında değişen miktarda zam alması bekleniyor.

Emekliler 2016 yılında hem seyyanen hem de enflasyona bağlı olarak aldıkları zamma Temmuz ayında da devam edecekler Peki emeklinin Ocak ayında aldığı maaş farkı Temmuz ayında nasıl olacak? İşte detaylar...

Ocak ayında özellikle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin seyyanen 100 lira zam almaları maaşlarında önemli bir fark oluşturdu. Bunun üzerine enflasyon kadar da zam yapıldı. Aralık ayında bin lira maaş alan bir SSK veya Bağ-Kur emeklisinin Ocak'ta maaşı bin 138 lira 60 kuruşa ulaştı.

OCAK AYINDA ÇİFTE ZAM YAŞADILAR

Memur emeklileri  Ocak ayında yüzde 6 toplu sözleşme zammı aldılar. Bunun üzerine bir de 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 0.90 fark eklendi. Böylece SSK ve Bağ-Kur'lularda olduğu gibi memur emeklileri de Ocak ayında çifte zamma kavuştu. Bu zamlar sonunda Aralık ayında bin lira maaş alan bir memur emeklisi Ocak'ta bin 69 lira 54 kuruş maaşa kavuştu. Aralıkta 3 bin 500 lira maaş alan bir memur emeklisinin Ocak ayında hesabına yatan para ise 3 bin 743 lira 39 kuruş oldu.

TEMMUZ'DA ENFLASYONA BAĞLI OLARAK ÇİFTE ZAM!

Temmuz ayında yeni bir zam daha tüm emeklileri bekliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayı ile Temmuz ayı arasında oluşacak enflasyon farkını yeniden maaşlarında görecek. Uzmanlara göre bunun da yüzde 4 ile 5 arasında olması bekleniyor.

Öte yandan çalışanların aldığı tüm zamlardan, 31 Aralık 2016 tarihine kadar emekli olacak her vatandaş da yararlanacak.

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR