BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.431,45
İŞÇİ

Emekliye önce promosyon sonra zam

Emekli promosyonu ne zaman alacak, Kurban Bayramı'ndan önce emekli promosyon alacak mı sorusu yanıt buldu. Emekliye promosyon bayram sonrasına kaldı. İşte detaylar...

Emekliye önce promosyon sonra zam

11 milyona yakın emekli, heyecanla beklediği promosyona Kurban Bayramı’ndan sonra kavuşacak. Ocak’ta da maaşlar artırılacak. Memur emeklilerine çifte zam ihtimali var.

Emekliye önce promosyon sonra zam

Emeklilerin geliri önümüzdeki dönemde 2 adımda artacak. Hem geçtiğimiz yıl hem bu yıl emeklilerin cebini rahatlatacak pek çok düzenlemeyi hayata geçiren hükümet, Kurban Bayramı sonrasında da banka promosyonu dönemini başlatacak. Ardından Ocak'ta da tüm emekliler zam alacak. 11 milyona yakın emeklinin heyecanla beklediği promosyonda artık son viraja girildi. Çalışma Bakanlığı, bankalarla uzun süren pazarlıklar yaptı, çalışma tamamlandı.

Emekliye önce promosyon sonra zam

Hazırlanan formül, kısa süre içinde Başbakan'a sunulacak, ardından da emekliler için promosyon dönemi başlayacak. Böylece emekliler ek gelire kavuşacak. Promosyon ödemelerinin aslında Kurban Bayramı'ndan önce başlaması hedefleniyordu, ancak yetişmedi. Bayram sonrası süreç başlayacak. Emeklilere promosyon formülünün detayları henüz açıklanmadı. Ancak beklenti, promosyonun yıllık 150 ile 300 lira arasında olması ve 3 yıllık toplu ödeme yapılması yönünde. Emeklinin maaş tutarının da promosyonda temel belirleyici olacağı, maaşa göre promosyon ödeneceği belirtiliyor.

Emekliye önce promosyon sonra zam

ORANLAR FARKLI OLACAK Bayram sonrasında promosyona kavuşacak emekliler, Ocak'ta da zam alacak. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını enflasyon belirleyecek. Maaşlara bu yılın ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam yapılacak.