BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
EMEKLİ

Emeklinin Temmuz ayı zammı ne kadar olacak?

Mart enflasyonu açıklandı, Temmuz zammına ilişkin tahminler yükseldi. 3 aylık verilerle SSK ve Bağ-Kur emeklisine % 4.34 zam, memur ve memur emeklisine ise % 4 artışa ilaveten % 1.34 enflasyon farkı çıktı.

İlk 3 aylık enflasyon yüzde 4.34 çıktı, memurların ve emeklilerin Temmuz zammına ilişkin tahminler yükseldi. 3 aylık verilerle SSK ve Bağ- Kur emeklisine yüzde 4.34 zam, memurlar ve memur emeklilerine ise yüzde 4'lük artışa ek olarak yüzde 1.34 enflasyon farkı çıktı. Açıklanacak 3 yeni enflasyon verisiyle bu oranlar artacak ya da azalacak.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak. Bunun 3 aylık dönemindeki enflasyon belli oldu. Ocak- Mart enflasyonu yüzde 4.34 olarak gerçekleşti. Yani 3 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 4.34 olarak görünüyor. Ancak zam oranının ortaya çıkması için Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon verilerinin belli olması gerekiyor. Bu 3 veriye göre, zam oranı artacak ya da azalacak. 3 Temmuz'da açıklanacak enflasyon verileriyle kesin zam oranı ortaya çıkacak.

TAHMİNLERİ AŞTI

Memurlar ve memur emeklileri ise Temmuz'da toplu sözleşme kapsamında yüzde 4 zam alacak. Ayrıca bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, aşan kısım da Temmuz zammına eklenecek. İlk 3 aylık enflasyon yüzde 4.34 çıktı, memurlara ve memur emeklilerine şimdiden yüzde 4'lük artışa ilaveten yüzde 1.34 enflasyon farkı göründü. Nisan, Mayıs ve Haziran enflasyon verileriyle fark artacak veya azalacak. Enflasyon farkı, 3 Temmuz'da Türkiye İstatistik Kurumu'nun verileri açıklamasıyla kesinleşecek. Daha önceki tahminler 6 aylık enflasyon için yüzde 3.59 olarak açıklanmıştı.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR