BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.471,73
EMEKLİ

Emeklilik için gereken evraklar neler?

Vatandaşların emeklilik için başvuruda bulunması gerekiyor. Peki emeklilik için gereken evraklar neler? İşte cevabı...

Emeklilik ve emeklilik başvurusu için gerekli evraklar neler? İşte emeklilik başvurusu için gerekli evraklar hakkında ayrıntılı bilgi memurhaber.com'da.

Emeklilik, belirli bir çalışma gün sayısını doldurmuş ve tüm primleri eksiksiz olarak ödenmiş olan kişilerin çalışma hayatlarını noktalayıp emekliye ayrılması işlemidir. Bu kişilerin emeklilik için başvurmaları gerekmektedir. Bu başvuru işlemi için de birtakım belgelere ihtiyaç duyulacaktır. 

Emeklilik işlemleri 3 farklı şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan ilki SGK‘lı yani 4A diğeri BAĞ-KUR’lu yani 4B, sonuncusu ise Emekli Sandığı yani 4C emeklilik işlemleridir.

SGK’DAN EMEKLİ OLMAK İSTEYEN KİŞİLERİN EMEKLİLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Gelir vergisinden muaf olduğunuza dair muafiyet belgesi belgesi

Sigortalı olarak işten ayrıldığınıza dair ayrılış belgesi

Tahsis ve talep belgesi

Emekliliğe hak kazandığınıza dair belge emeklilik başvurusu için gerekecek belgelerdir.

BAĞ-KUR’dan emekli olmaya hak kazanan kişiler için gerekecek belgeler;

Tahsis talep beyan taahhüt belgesi

Sigortalılık belgesi size gerekecek olan belgelerdir.

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

Emekli Sandığından emekli olacak kişiler için gerekli belgeleri ayrı bir başlık altında belirtmemizin sebebi belge sorgulama işleminin E-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilmesidir. Bu işlem için E-Devlet şifresine ihtiyaç duyacaksınız. PTT şubelerinden 2 tl karşılığında temin edebileceğiniz E-Devlet şifresiyle belge sorgulama işlemini yapabilirsiniz. İlk olarak yazının bitiminde verilecek linke tıklayınız. Açılacak sayfada “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna basarak sorgulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfa üzerinde TC kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi girerek “Sisteme Giriş Yap” butonuna basarak emeklilik başvurusu için gerekli evraklar sorgulama işleminizi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR