BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
EMEKLİ

Emeklilere banka promosyonu mu geliyor?

Emekliye promosyon desteği Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emeklilerin gözü kulağı Sosyal Güvenlik Kurumu'nda (SGK). SGK bankalarla görüşmeleri hızlandırarak promosyon pazarlığına girdi.

Maaşların yattığı bankalara promosyon ödenmesini bekleyen emekliler için SGK açıklama yaptı. Bankalarla pazarlık içinde olduğunu söyleyen SGK, emekliler için 300 TL almayı hedefliyor.

Yaklaşık 11 milyon emeklinin promosyon talebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, Bankalar Birliği ile de konuyu masaya yatırmıştı. Bankalar Birliği'nin ve Bakanlığın talebi üzerine de SGK bankalarla görüşmelere başladı. 

GÖRÜŞMELERDEN HERHANGİ BİR SONUÇ ÇIKMAMIŞTI!

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu da, SGK'nın bankalarla görüşmeye başladığını söyleyerek, "Bu yapacağımız pazarlıklardan emeklilerimizin en iyi şekilde istifade etmesini istiyoruz" demişti. Geçmişte SGK, ilk olarak kamu bankalarıyla, ardından da özel bankalarla masaya oturmuştu. Ancak görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadığı gibi, bankalar emeklilerin beklentilerini karşılamaktan uzak rakamlar teklif etmişti.

PROMOSYON İÇİN 2 FORMÜL VAR

Promosyon konusunda 2 formül konuşuluyor. İlk formüle göre; emekliler maaşlarını en yüksek promosyonu veren bankalardan alacak. Diğer formüle göre ise memur emeklilerine kamu bankaları, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise özel bankalar promosyon verecek.



Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR