BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,10
ALTIN 2.305,44
MEMUR

Emekliler SGK’ya nasıl dilekçe yazmalı?

Emeklilerin SGK'ya nasıl başvuru yapılacağı konusunda da kafalar karışık. İşte emeklilerin SGK'ya yazacağı dilekçenin detayları...

SGK'ya başvurması gereken milyonlarca emekli için 4 aylık süre başlarken, nasıl başvuru yapılacağı konusunda da kafalar karışık. Memur Haber yazarı Bünyamin Esen emeklilerin SGK'ya nasıl dilekçe yazması gerektiğini özetledi. Örnek bir dilekçe hazırlayan Esen, SGK'ya yapılacak başvurunun takvimi konusunda da çarpıcı bilgilere yer verdi.

Dört Aylık Süreye Dikkat

Ödeme yararlanmak için torba kanunun yürürlüğe girmesini takip eden ay başından itibaren dört ay içinde SGK’ya başvuruda bulunmak zorunlu.

Başka bir deyişle Şubat ayının başından itibaren yapılandırmaya başvurmak mümkün.

Şubat ayının birinci günü itibariyle başlayan başvuru süreci Mayıs ayının son günü bitecek. Mayıs ayı bitmeden SGK’ya dilekçe vermek zorundasınız.

Dilekçeyi en yakın Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü yada Sosyal Güvenlik Merkezi’ne verebilirsiniz elden verebilirsiniz. Kendiniz gidemeyecek halde iseniz de iadeli taahhütlü/APS olarak gönderebilirsiniz. Süreyi kaçırmamak için normal posta ile göndermeyin mutlaka iadeli taahhütlü/APS olarak gönderin.

Bu tarihi kaçıranlar borçlarını eskiden olduğu gibi gecikme cezası, gecikme zammı ve faizi ile ödemek zorunda kalacak.

Aman kaçırmayın derim!

Emekliler SGK’ya Nasıl Dilekçe Yazmalı?

SGK’ya Örnek Dilekçe:

…. SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜNE/ SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİNE

Kurumunuzdan … tahsis numarası/ … emekli sicil numarası/ … sigorta numarası/ … TC Kimlik numarası ile aylık almaktayım.

Halen 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendine tabi bir işte çalışmamdan ötürü emekli aylığımdan SGDP kesintisi ve birikmiş SGDP borçlarım dolayısıyla ayrıca icra kesintisi yapılmaktadır.

19.01.2013 tarih ve 28533 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 6385 sayılı Kanun uyarınca maaşımdan yapılan kesintilerin 6111 sayılı Kanun uyarınca yeniden yapılandırılmasını, hakkımdaki icra takiplerinin sona erdirilmesini ve işlem sonucundan tarafıma yazılı olarak bilgi verilmesini arz ederim.

(İsim) (Tarih) (İmza) (Adres)

---

Kıssadan Hisse

“Dost, herkes çekip gittiğinde çıkıp gelendir.”

---

Sorularınız için:

http://www.twitter.com/bunyaminesen

http://www.bunyaminesen.com

Emeklilik tarihini hesaplatmak isteyen okurlarımızın T.C. kimlik numarası, SSK sigorta sicil numarası, Bağ-Kur numarası, ay-gün-yıl olarak doğum tarihi, askerlik yaptığı ve terhis olduğu tarihleri, askerlik süresini, er olarak yada yedek subay olarak yaptığını, ilk işe giriş tarihi (ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlanılan tarih), hizmet dökümü, doğum borçlanması için çocukların doğum tarihlerini, özürlü ise özürlülük rapor oranını, vergi indirimi yazısı alıp almadığı bilgilerinin tümünü eksiksiz göndermeleri gerekmektedir. Tarihlerin ay, yıl ve gün şeklinde gönderilmesi gerekir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR