BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,70
EMEKLİ

Emekliler bu tarihe odaklandı 4 Temmuz'a dikkat!

Emeklilerin zam oranı bu ay belli oluyor. Emeklilerin gözü kulağı 4 Temmuz tarihine kitlendi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı belli olacak. Turizmcilere, çiftçilere ve işsizlere müjdeler o gün açıklanacak.

Emekliler ne kadar zam alacak sorusu 4 Temmuz'da yanıt buluyor. Ramazan Bayramı'nın arefesi olan 4 Temmuz'da, milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli gelişmeler olacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun duyuracağı enflasyon verileri SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammını ortaya koyarken; Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı ekonomiye ilişkin devrim niteliğindeki paketten de pek çok kesime müjdeler çıkacak. Bu nedenle milyonların gözü şimdiden 4 Temmuz'a çevrildi.

 

SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Temmuz zammını enflasyon verilerinin açıklanmasıyla öğrenecek. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon, emeklilerin zam oranını gösterecek. Ocak-Mayıs döneminde enflasyon yüzde 3.15 olarak gerçekleşmişti. Bu doğrultuda uzmanlar, ilk 6 aylık enflasyonun, dolayısıyla emeklilerin zam oranının yüzde 4 civarında olacağını tahmin ediyor.

152 LİRAYA KADAR ARTIŞ

Eğer bu tahminler tutarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşında 35 ile 152 lira arasında artış olacak. Emekliler 4 Temmuz'da zam oranını öğrenecek, aynı ay içinde maaş ödeme günlerinde de yeni maaşlarına kavuşacak. Temmuz'da toplu sözleşme kapsamında yüzde 5 zam alacak memurlar ve memur emeklileri ise enflasyon farkı için 4 Temmuz'u bekliyor. Ancak fark alınabilmesi için ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 6'yı aşması gerekiyor. Şu ana kadar gerçekleşen enflasyon verileri de bunu zora sokuyor.

ESNAFIN FAiZ BORCU SiLiNDi

Başbakan Yıldırım, esnaf ve sanatkarların borçlarının gecikmiş faizlerini tamamen sildiklerini, geri kalan borçlarını yeniden yapılandırdıklarını açıkladı. Yıldırım, "Böylece 110 bin esnafı 400 milyon liralık yükten kurtardık. Çiftçilerin TMO'ya sattıkları ürün bedellerinin tamamı bayramdan önce ödenecek" dedi...

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR