BIST 9.543
DOLAR 32,50
EURO 34,81
ALTIN 2.486,48
EMEKLİ

Emekliler 2013'te yüzde 0 zam istiyor

HAKSEN konfederasyonuna bağlı üyeler maaşlara '0' zam yapılması için eylem yaptı.

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, çalışırken yüzdelik zamların peşinden koşan emekliler için 2013 yılında yüzde ‘0’ zam istedi.

Çivi, yüzde ‘0’ zam için ise 'ek ödemelerin emekli aylığı hesaplanmasına dahil edilmesi ve tüm sözleşmeli personeli kadroya geçirilmesi' şartını koştu.

HAKSEN, üyeleri yeni yılın ilk saatlerinde Kızılay’da bulunan Milli Piyango İdaresi önünde bir araya geldi. Noel şapkalarıyla eyleme gelen grup üyeleri, ‘Dört C’liydik, dert C’li olduk’, ‘Ek ödemeler emekli aylığına dahil edilsin’, ‘Fazla çalışma ücreti kazanılmış hakkımız’ dövizleri taşıdı.

Ahmet Çivi, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve emekliliğine hak kazanmış çeşitli unvandaki memurların Aralık 2012 ayı ücretleri ile emekli olmaları halinde bağlanacak emekli aylıkları dikkate alınarak, yapılan hesaplama sonucunda memurların zorunlu olarak çalışmayı tercih ettiklerinin belirlendiğini söyledi.

Yüzdelik zamlar peşinde koşturulan memurların emekli olduktan sonra neler kaybettiğinin farkına vardığını dile getiren Çivi, memurların emekli olduktan sonra maaşlarını yüzde 50 düştüğünü bu nedenle 2013 yılında ‘0’ zam istediklerine kaydetti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR