BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,21
EMEKLİ

Emekli promosyonu sona doğru tarih verildi!

Emekli promosyonu ne zaman verilecek, emekli promosyonunda anlaşma sağlandı mı soruları yanıt buldu. SGK ile bankalar arasında yürütülen görüşmelerde sona gelindi. Emeklilere maaşı oranında ödeme yapılacak.

Emekli promosyonu son durum 2016 ne zaman verilecek sorusu henüz yanıt bulmadı fakat bankalar ve hükümet arasındaki anlaşmada sona gelindi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile bankalar arasında emeklilere aylıkları karşılığında belli bir miktar promosyon verilmesi için yaklaşık 6 aydır yürütülen görüşmelerde sona yaklaşıldı. Taraflar arasında anlaşmaya varıldığı ve böylece emekli aylıklarında yapılan kademelendirmeyle emeklilere 3 yıllığına toplam 450 ile 900 lira arasında değişen miktarlarda banka promosyon verileceği öğrenildi.

Promosyon miktarında emeklilerin aylıkları belirleyici olacak. Yani aylığı yüksek olan emeklilere daha yüksek promosyon verilecek. Emeklilere promosyon kapsamında toplu olarak 3 yıllık ödemenin yapılması ve ilk ödemelerin bu yılın sonunda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ AY SONUÇLANACAK

Faruk Çelik ve Süleyman Soylu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı dönemlerinde de konuşulan ve çözüme kavuşturması yönünde çaba harcanan promosyon konusu önümüzdeki ay sonuçlandırılacak. Milyonlarca emekliye haberi yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun vermesi bekleniyor. 

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR