BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
EMEKLİ

Emekli promosyonu son durum işte detaylar

'Emekli promosyonu ne zaman yatacak, emeklilerin promosyonu nasıl hesaplanacak' milyonlarca emekli tarafından merak ediliyor.

Emeklilerin heyecanla beklediği promosyonun detaylarını açıklıyor: Maaşlar ‘500 liradan az’, ‘500-bin lira arası’, ‘bin-2 bin lira arası’ ve ‘2 bin lira üstü’ şeklinde kademelendirildi. Her kademenin promosyon tutarı farklı.

Takvim'de yer alan habere göre, Yaklaşık 11 milyon emekli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun promosyon açıklamalarıyla heyecanlandı. Müezzinoğlu'nun "Bir bilek güreşidir, devam ediyor. Bilek güreşini Sayın Başbakanımız'a teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde yıl sonuna kadar sonuçlandırırız" sözleri emeklileri sevindirirken; gözler Başbakan Binali Yıldırım'a çevrildi. Müezzinoğlu'nun "Çok farklı emekli maaşları olduğu için bu konuda tek rakam yok" ifadesi de promosyonun maaşa göre değişeceğini ortaya koydu.

FARKLI RAKAMLAR VAR

Edinilen bilgiye göre; promosyonda emeklilerin maaşına göre 4 farklı kademe oluşturuldu. '500 liranın altında maaş alanlar', '500-bin lira arası maaş alanlar', 'bin-2 bin lira arası maaş alanlar' ve '2 bin lira üstü maaş alanlar' şeklinde belirlenen 4 kademe için 4 ayrı promosyon tutarı belirlendi. Buna göre, emekliler maaşına göre hangi kademeye giriyorsa, orası için belirlenen promosyon tutarını alacak. Maaşı yüksek olanın promosyon tutarı da yüksek olacak.

PEŞİN ÖDEME İMKANI

Promosyon tutarı henüz kesinlik kazanmasa da yıllık 150 ile 300 lira arasında olabileceği ifade ediliyor. Ayrıca promosyonun 3'er yıllık dönemler halinde ödenmesi üzerinde duruluyor. Bu durumda emekliler 3 yıl için 450 lira ile 900 lira arasında ödeme alabilecek. Bu paranın peşin olarak mı, birkaç seferde mi ödeneceği de henüz netleşmedi. Ancak peşin ödemenin ağırlık kazandığı konuşuluyor. Ayrıca bankaların 'Emekliler maaşının tamamını hemen çekiyor' şikayetleri nedeniyle, bu konuda da bir düzenleme yapılacağı, parasını hemen çekmeyen emeklilerin promosyonda daha avantajlı olacağı belirtiliyor.
..

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR