BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
EMEKLİ

Emekli promosyonu 2016 son bir hafta

Emekli promosyonu son durum emeklilere ne kadar promosyon verilecek sorusunun yanıtı için son haftaya girildi.

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, milyonları ilgilendiren konular hakkında açıklamalar yaptı. Emeklilerin promosyonunda son haftaya girildiğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, asgari ücretin artırılacağını, taşeron sorununun çözüleceğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretten taşeron işçilerin durumuna, promosyondan kıdem tazminatına milyonlarca kişinin merakla beklediği konular hakkında bilgiler verdi. Müezzinoğlu şu noktaların altını çizdi;

ASGARİ ÜCRET ARTACAK:
Salı günü başladık görüşmelere. Pazar, pazartesi itibariyle devam edecek görüşmeler. 2-3 hafta içinde her iki tarafın da rıza göstereceği sonuca götürmeye çalışacağız. Sıfır zam değil. Çalışanın motivasyonu adına fedakarlık yapılacaktır. İşverene destek de değerlendirilecek.

PROMOSYONDA GERİ SAYIM: Emeklilere promosyonda önümüzdeki hafta Başbakanımız bankalarla görüşme yaparak, son şekli verecek. 2017 başı itibariyle bir takvim çerçevesinde bir çalışma olacaktır. Başbakanımız son rötuşşleri yaparak sonuçlandıracak.

KIDEM TAZMİNATI: Huzurlu çalışma açısından önemli olduğuna inanıyorum. İşçiyi koruyan, işvereni de taahhütten kurtaran bir yapının oluşmasını işveren de istiyor. Ancak burada sendikalarımızın rızası olmayan konuları değerlendiriyoruz ancak sendikalı olan işçimiz yüzde 10-11, ama kıdem tazminatı sorunu yaşayan yüzde 80. 2017'de çözebilmeyi diliyorum.

TAŞERON İÇİN SON 1 AY:
Taşeronla ilgili çalışmalara başladık. Mehmet Şimşek başkanlığında, 1-2 ay içinde Başbakanımıza getireceğiz. Bunlar hep tabii ihtiyaç olan, kamuoyunun beklediği, artıları eksileri dolayısıyla çözmeye çalışıyoruz.

KAMUYA İADELER OLACAK: Kamuda FETÖ'den açığa alınan sayısı 35 bin 341, ihraç 86 bin 308 toplamda 121 bin 640 kişi hakkında işlem yapıldı. İade sayısı 18-20 bine ulaşabilir. Bizim bakanlıkta toplam bin 163 kişi, 522 iade yapmışız. Yeni iadeler de olacak.

YAPILANDIRMA GELİRİ 38 MİLYONU BULDU
Yapılandırma düzenlemesi ile ilgili tüm mükelleflere teşekkür ettiğini vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "Bugün için 37 milyar 900 milyonun üzerinde bir rakama ulaştık. Bunun 40 milyarı bulacağını düşünüyoruz. Sayın Başbakanımızın grup toplantısında 34 milyar açıkladı, şimdi ise 38'i buldu. Borçlu mükelleflerimizin duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu..

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR