BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
EMEKLİ

Emekli Ocak zamları ne zaman belli olacak

SSK ve Bağ-Kur’luya, Ocak ayında zam var. 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur’luya yüzde 4.97, memur emeklisine yüzde 4 + 0.97 zam görünüyor. Ancak kesin değil. Yeni zamlar ne zaman belli olacak?

SSK ve Bağ-Kur’luya, Ocak ayında zam var. 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur’luya yüzde 4.97, memur emeklisine yüzde 4 + 0.97 zam görünüyor. Ancak kesin değil. Yeni zamlar ne zaman belli olacak?

Zam oranında 2017'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon belirleyici olduğu için emeklilerin yeni maaşlarının ne olacağı henüz kesin değil. 5 aylık enflasyona göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 4.97 zam görünüyor.

NE ZAMAN ÖDENECEK? Memur emeklilerine de yüzde 4'lük zamma ilaveten yüzde 0.97 enflasyon farkı oluşmuş durumda. Şimdi gözler Aralık enflasyonu verisine çevrildi. 3 Ocak'ta bu veri açıklanacak. Aralık enflasyonuna göre zam oranı artacak ya da azalacak.Yaklaşık 9 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 3 Ocak'ta kesin zam oranını öğrenip aynı ay içerisinde maaş ödeme günlerinde artırılmış maaşlarını ceplerine koyacak. SSK ve Bağ-Kur'lular zamlı maaşlarını, emekli kartlarındaki tahsis numarasının son rakamına göre Ocak ayının 17'si ile 28'i arasında alacak. Maaşlarını her ayın 1'i ile 5'i arasında alan memur emeklileri ise zam oranının netleşmesi için enflasyon verisi bekleneceğinden, Ocak'ta aylıklarını zamsız olarak alacak. Artışın belirlenmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirleyeceği tarihte zam farkları yatırılacak.

AYLIK KESİNTİSİNE SON; Memurun hatasıyla emekli maaşı kesilip mağdur edilen vatandaşların sorununa çözüm geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'ne göre, vatandaşın yanlış işlemi maaşı kesilmeden çözüm üretilecek. Vatandaş askerlik, doğum veya yurt dışı gibi borçlanma süreleri varsa bunları kullanarak eksik günlerini tamamlayabilecek. Bu tür borçlanma imkanı yoksa emekli olduktan sonra çalışması olanların bu süreleri kullanılacak. Bu tür bir çalışması olmayanlar için ise isteğe bağlı sigorta ya da tarım sigortasının devam ettirilmesi sağlanacak. Emekli olduktan sonra borcu çıkanların maaşı durdurulamayacak. Ödemeler maaştan taksitle kesilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR