BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
GÜNCEL

Emekli Ocak ayında ne kadar zam alacak? 3 ayrı formül var

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı için 3 formül gündeme geldi. Emekli Ocak ayında ne kadar zam alacak? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar.

Emekli Ocak ayında ne kadar zam alacak? 3 ayrı formül var

Türkiye'de yaklaşık 12 milyon emekli için Ocak ve Temmuz ayları zam dönemi olarak biliniyor. Önümüzdeki Ocak ayında da milyonlarca emeklinin maaşında artış olacak. Memur emeklileri toplu sözleşmeye göre yüzde 4 zam alırken SSK ve Bağ- Kur emeklileri de oluşan enflasyona göre zam alacak. Uzmanlar, Eylül ayı enflasyon verilerinin 3 formülü gündeme getirdiğini belirtiyor.

Emekli Ocak ayında ne kadar zam alacak? 3 ayrı formül var

Buna göre; Ocak zammı yüzde 3, yüzde 3.5 ya da yüzde 5.01 olarak gerçekleşebilir. SSK ve Bağ-Kur emeklileri her yıl Ocak ve Temmuz'da bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. Bu çerçevede, 2017'nin ikinci yarısında gerçekleşen enflasyon, emeklilerin zam oranını ortaya koyacak. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Temmuz-Eylül enflasyonu yüzde 1.32 olarak gerçekleşti. Eylül'de yıllık enflasyon ise yüzde 11.2 olarak gerçekleşti..