BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
EMEKLİ

Emekli milletvekilleri maaşlarına zam istiyor!

Kıdemli emekli milletvekilleri emekli maaşlarında artış talebiyle TBMM Başkanlığı’na başvurdu. İşte detaylar...

2 yıl milletvekili yapanla 30 yıl milletvekilliği yapanlar arasında emeklilikte herhangi bir maaş farkı olmadığını dile getiren emekli vekiller, “Hiç kıdemli vekil ile çömez milletvekili bir olur mu?” dedi.
 
Eski milletvekillerinden olan ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı da yapmış Biltekin Özdemir’in başını çektiği bazı milletvekilleri, TBMM Başkanlığı’na başvurarak maaşlarda adalet ve düzen sağlanmasını istedi.



20-30 yıl milletvekilliği yapıp emekli olmuş kıdemlilerle, 2 yıl milletvekilliği yapmış olanların aynı emeklilik maaşını aldığını dile getiren Özdemir, kendilerinin uzun yıllar sigorta sistemine yaptıkları prim katkısının 2 yılda emekli olandan kat kat fazla olduğunu belirterek, “Hiç kıdemli ile çömez vekil bir olur mu?” diyerek kıdemli milletvekillerine daha fazla emekli milletvekili maaşı ödenmesi gerektiğini dile getirdi. Özdemir, emekli milletvekillerine yapılan maaş ödemesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu kaydetti.

EMEKLİ MAAŞI ŞUAN NE KADAR?

Milletvekili maşları için değişik kanunlarda parça parça düzenlemeler olduğunu anımsatan Özdemir, aktif milletvekillerinin Başbakanlık müsteşarının maaşına endeksli maaş aldıklarını kaydetti. Emekli miletvekillerinin ise Cumhurbaşkanı maaşına endekslendiğini anımsatan Özdemir, “Bu dağınık mevzuatta emekli vekillere yapılan maaş ödemeleri Anayasa’ya aykırı” dedi. Emekli milletvekilleri kıdemlerine bakılmaksızın aylık 9 bin TL emeklilik maaşı alıyor.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR