BIST 9.540
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.491,41
EMEKLİ

Emekli maaşı internetten nasıl hesaplanır?

Emekli maaşı sorgulama ve emekli maaşı hesaplama işlemleri internetten kolaylıkla yapılabiliyor. İşte emekli maaşı hesaplama ile ilgili ayrıntılar...

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri artık internet sistemleri üzerinden yapılabiliyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama ile herhangi bir kurumu ziyaret etmeden kolayca emekli maaşınızı öğrenebilirsiniz. 
 
Günümüzde çalışma hayatının yoruculuğu ve stresi insanları biraz da olsa emeklilik hayalleri kurmaya itiyor. Emeklilik, genellikle insanlar için yaşlılığı ve güzel mutlu günleri temsil etmektedir. Bu nedenle emekli olmak çalışan her insan için büyük bir hayal. Çalışma hayatımızı uzun tutmamak için de emekli olmak için yerine getirmemiz gereken şartlar vardır.

Bunlar belirlenen yaşa kadar sigortalı olarak çalışmış olmak ve bu çalışma yılları boyunca sigortamız için belirlenmiş bir miktarda prim ücreti ödemektir. Bu ödediğimiz prim ücretleri ileride alacağımız emekli maaşını büyük bir kısmını oluşturmaktadır. Primleri bağlı olduğumuz kuruma ödememiz gerekmektedir. Bağlı olduğumuz kurum SSK, Bağ Kur veya Emekli Sandığı kurumları olmalıdır.

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA VE SORGULAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

Emekli Maaşı hesaplama işlemi erkekler ve kadınlar için farklı olarak yapılmaktadır. Bu nedenle hesaplama işleminizi internet üzerinden yapmanız sizin için daha kolay ve zahmetsiz olacaktır. SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu’nun oluşturmuş olduğu internet sistemi sayesinde emekli maaşınızı dakikalar içerisinde oturduğunuz yerden sorgulamanız mümkündür.

İşlem yapacağınız resmi sitenin ismi e-devlet sistemidir. Bu sistem şifreli bir sistem olmakla birlikte güvenlik açısından herhangi bir sıkıntı çıkarmamaktadır. Eğer bir şifreniz yoksa E-Devlet sistemi üzerinden işlem yapmanız mümkün olmayacaktır. Bütün işlemlerde kimlik bilgileri kullanıldığı için şifreli güvenlik sağlanmıştır.

E-Devlet şifrenizi size yakın herhangi bir postane şubelerinden nüfus cüzdanınız ile birlikte giderek yaptığınız şifre alma başvurusu sonunda alabilirsiniz. Ancak şifre alma işlemi ücretlidir. 2 TL işlem ücreti olan şifre alma işleminizi işlem ücretinizi ödediğiniz anda kapalı bir zarf içerisinde alabilirsiniz. Almış olduğunuz şifre sizin kimlik bilgilerinizi içermektedir. Bu nedenle başka birinin adına işlem yapmanız mümkün olmayacaktır.

E-devlet şifresine sahip olduktan sonra İnternet üzerinden E-Devlet sistemi aracılığı ile Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasına ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra E-Devlet sistemine giriş yolları ile karşılaşacaksınız. Bu giriş yollarından E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sayfaya T.C. kimlik numaranız ile beraber E-Devlet şifrenizi girmeniz gereklidir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Bölümünü bulmalısınız. Sosyal Güvenlik Kurumunun alt seçeneklerinden bağlı olduğunuz kuruma göre emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK ya bağlı olan vatandaşlar 4A hizmetleri bölümü altından, Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlarda 4B hizmetleri bölümü altından emekli maaşı sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR