BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
İŞÇİ

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürün!

Günlük hayatta aydınlatmada ve elektrikli ev aletlerini kullanırken dikkat edilecek birkaç küçük ayrıntı elektrik enerjisinin daha tasarruflu kullanılmasına olanak sağlıyor. Sizler için derlediğimiz dikkat edilmesi gereken o küçük ayrıntılar...

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürün!

Evde yokken kombiyi kapatmayın Birkaç saatliğine ya da bir günlüğüne evde olmayacaksanız ısıtıcınızı kapatmayın, sadece kısın. Evi tekrar ısıtmak için harcayacağınız elektrik, kısıkta çalışırken kullanılandan çok daha fazla olacaktır.

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürün!

Kapıları kapatın Bir odada uzun zaman geçirecekseniz ya da gece yatacağınız zaman bulunduğunuz odanın kapısını kapalı tutun. Böylece içerideki ısıyı daha çok muhafaza edebilirsiniz. Özellikle kalabalıksanız, vücut ısısı bir odanın sıcaklığını kolayca arttırabilir.

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürün!

Şarj aletlerini fişten çekin Telefon, tablet gibi aletlerin şarj cihazlarını fişte bırakıp ihtiyacınız olduğu an kullanmak çok cazip olmasına rağmen, kullanılmadığı zamanlarda bile bu şarj aletlerinin elektrik harcamaya devam ettiğini unutmayın. İşiniz bittiğinde cihazı fişten çekmeyi unutmayın. Günde sadece 3-4 saniyenizi alacak bu alışkanlığı günlük hayatınızın bir parçası haline getirmeyi ihmal etmeyin.

Elektrik faturasını yarı yarıya düşürün!

Çamaşır yıkama alışkanlığınızı değiştirin Çok sıcak suyla yıkamak zaten renkliler için hiç iyi değil. Makinede daha az sıcak su kullanıp farklı bir program seçerek çamaşır yıkarken tonla tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca makinenizi çok doldurmamaya özen gösterin. Aşırı yüklenmiş bir çamaşır veya kurutma makinesi size kötü kokulu ve iyi yıkanmamış çamaşırlar olarak geri döner.