BIST 9.583
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.474,00
KPSS

EKPSS 2016 sona erdi sorular nasıldı

2016 EKPSS sınavı sona erdi EKPSS sınavının ardından gözler EKPSS sınavı soru ve cevaplarına çevrildi. Peki ekpss sınavı nasıldı, ekpss soru ve cevapları nasıldı?

2016 EKPSS sınavı sona erdi. Peki EKPSS sınavı nasıldı, AÖF sınavı soru ve cevapları nasıl zor muydu kolay mıydı?

EKPSS sınavı 24 Nisan tarihinde saat 11:00 itibariyle sona erdi. 18 Mayıs'ta açıklanacak sınav sonuçlarına göre EKPSS sınav soruları nasıldı? Adaylar en çok hangi sorularda zorlandı?

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı 24 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilecek. 23 Şubat - 09 Mart 2016 tarihleri arasında başvurusu alınan sınav saat 10.00'da yapıldı.. 2016 EKPSS sonuçları ise 18 Mayıs 2016 tarihinde ÖSYM'nin sitesinden duyurulacak.

74 BİN KİŞİ SINAVA GİRDİ

Sadece kuraya katılmak için başvuru yapacak adaylar için başvuru süresi 03 Mayıs 2016 -16 Mayıs 2016 olarak belirlenmişti. Sınava ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurdu. Bu sene sınava başvuran engelli memur adayı sayısı ise 74.428 olarak belirlendi.

SONUÇLAR ÖSYM'NİN SİTESİNDEN ÖĞRENEBİLECEK

Adayların sınava giriş belgelerinde yazılı araçlarla birlikte sınava giriş yerlerinde olmaları gerekiyor. Ayrıca adayların sınava girmeden bir gün öncesinde sınava giriş binalarını da görmelerinde yarar bulunuyor.
Adaylar, T.C kimlik numaraları ve aday şifreleriyle birlikte https://ais.osym.gov.tr adresine girerek sınava girecekleri bina ve salonların adresini öğrenebiliyor.


ADAYLARIN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN O HUSUSLAR

1) Engelli memur adaylarının sınava gireceği okulu bilmedikleri takdirde bir gün öncesinden sınav yerine gidip sınava gireceği okulu görmelerinde fayda bulunmakta. Şayet sınava yetişememeleri durumunda 2 sene içerisinde başka bir EKPSS yapılamayacağından adaylar mağdur olacak ve 2 sene sonraki EKPSS yi beklemek zorunda kalacaklar.
2) ÖSYM sınav öncesinde güvenlik tedbirlerini son derece sıkı tutması nedeni ile adayların sınav için yanlarında neleri getirebileceği, neleri getiremeyeceği sınava giriş belgesinde açıkça belirtilmektedir. Örneğin adaylar kalem, silgi gibi yardımcı gereçlerini getirmelerine gerek olmadığı sınava giriş belgesinde belirtilmekte olup bu yardımcı gereçler ÖSYM tarafından adaya verilecektir. Ayrıca adaylar sınava basit işlem yapan da olsa hesap makinesi kesinlikle getirilemeyeceği sınava giriş belgesinde yazmaktadır. Adayların sınava giriş belgesini dikkatlice okumalarını ve mağdur olmamalarını belirtmek istiyoruz.
3) Adayların sınav süreleri engelleri oranında farklılık göstermesi nedeni ile her adayın sınav süre farklı yapılacaktır. Bu nedenle adaylar sınav sürelerini dikkatli kontrol etmelerini ve sınavda zaman kaygısı ve problemi yaşamamaları konusunda uyarıyoruz.
4) Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götüreceği unutulmamalıdır. Adaylar emin olmadıkları şıkları işaretlememelerini bu sayede olası yanlış işaretleme neticesinde doğru cevaplarında gideceğini bilmelerini istiyoruz.
5) Belki de en önemli husus son maddedir. Bu sınavı hayatının dönüm noktası olarak gören bazı engelli vatandaşlarımız bulunmaktadır. Bu sınavın önem taşıdığını belirtmekle beraber aksi bir durumda bu sınavın hayatlarının sonu olmadıklarını, bundan sonra da girebilecekleri sınav olabileceklerini hatırlatarak, heyecanınızı olabildiğince düşük tutmaları gerektiğini ifade etmek istiyoruz.
EKPSS sınav giriş yerlerinizi öğrenmek ve sınav giriş belgenizi almak için haberimizi inceleyebilirsiniz. Sınava girecek olan adaylar ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden ais.osym.gov.tr ile öğrenci girişi yapabilirler. Engelli memur adaylarının kamu kurum ve kuruluşlarında engelli memur statüsünde görev yapmalarına olanak sağlayan sınav saat 10.00'da gerçekleştirilecek. İşte EKPSS sınav giriş yerleri ve sınav giriş belgeleri.

Yorumlar 5 Yorum
ÇOK OKUNANLAR