BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
KPSS

EKPSS 2016 kura başvuruları başladı

EKPSS 2016 kura başvuruları 03 Mayıs'tan itibaren yani bugün başladı. 24 Nisan tarihinde yapılan sınava giren adaylar kura başvurularında bulunamayacak. Adaylar 16 Mayıs'a kadar başvuru yapabilecekler.

Engelli adayların memur olmak için girdiği sınavlardan biri olan EKPSS kura başvuları ücreti ne kadar? Kimler başvurabilir? Detaylar memurhaber.com'da.

7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmî Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik” uyarınca kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için başvurular başladı.

EKPSS KURA BAŞVURUSU YAPARKEN BUNLARA DİKKAT

Burada dikkat edilmesi ve bahsedilmesi gereken bazı hususlar bulunmakla birlikte bunlar;

 * 24 Nisan 2016 tarihinde sınava giren engelli memur adayları, tekrardan 2016 kura işlemlerine başvuramayacaklar,

  * Kuraya başvuran adaylar atanabilmeleri için, tercih işlemlerinin son başvuru tarihi itibari ile ilgili okullarından mezun olmaları gerektiği,

 * Kura ile yerleşmek isteyen adaylar kayıtlarını her bir dönem için bir kez alınacaktır. Daha sade bir anlatım ile; kuraya başvuran adaylar bir kez başvuru yapacaklar, tercih dönemlerinde tekrardan başvuru yapmayacaklardır.

EKPSS KURA BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Kuraya başvuran adaylar 03 Mayıs 2016 - 17 Mayıs 2016 tarihleri arasında 15 TL yatıracaklar.

KURA İÇİN ÜCRET, HANGİ BANKARALARA YATIRILABİLİR?

 Kuraya başvuru yapacak olan adaylar başvuru ücretlerini;

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracak adaylar hariç) * Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,

* Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler,

* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) aracılığı ile yatırabilirler.

Ayrıca, adayların başvuru ücretlerini alternatif olarak; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabileceklerini de bilmelerinde yarar bulunmaktadır.

KİMLER KURAYA BAŞVURAMAZ ?

 Kuraya kimlerin başvuramayacağı ise şu şekilde sıralanmaktadır;

* 2016 EKPSS için 24 Nisan 2016 tarihinde sınava giren kişiler,

* 65 yaşını dolduran engelli adaylar,

* 18 yaşını doldurmayanlar kuraya başvuramazlar.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR