BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Ek ders veren öğretmenlere müjde iyileştirme yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, bakanlığının bünyesinde ek ders karşılığı çalışan personele zam yapılacağını müjdeledi.

Sema Ramazanoğlu, CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan'ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında ek ders ücreti karşılığı görev yapan sosyolog, psikolog, öğretmen gibi meslek elemanlarına ilişkin soru önergesine, yazılı yanıt verdi.

Ek ders karşılığı çalışan personele daha önce haftada 30 saate kadar ek ders görevi verilirken yapılan düzenlemeyle 1 Şubat 2016 tarihinden itibaren ek ders görev saatinin 35 saate çıkarıldığını belirten Ramazanoğlu, ücretlerde aylık brüt yaklaşık 250 TL iyileştirme yapıldığını ifade etti.

4/A YA DA 4/B STATÜSÜNE KAVUŞACAKLAR MI?

Ramazanoğlu, mali imkanlar ölçüsünde ek ders karşılığı çalışan personel sayısının azaltılmasının sağlandığını aktardı. Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar kapsamında bakanlığının bünyesinde ek ders karşılığı çalıştırılan personelin 4/A veya 4/B statüsüne kavuşmaları için kanuni düzenleme yapılmasının gerektiğine işaret eden Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"Böyle bir yasal düzenleme Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı tarafından bütçe ve personel politikaları doğrultusunda gerçekleştirilmekte olup, bakanlığımızın ayrıca bir çalışma yapması söz konusu olmamaktadır. Kadro karşılığı çalışan personelin KPSS puanlarına göre yapılan atamalarda da atanma hakkı bulunmaktadır. Bakanlığımız birimlerine tahsis edilen kadroların arttırılması yönünde çalışmalarımız devam etmektedir. Bu sayede bu kişilerin mağduriyetinin giderilmesi amaçlanmaktır."

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR