BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
İŞÇİ

Ehliyetinin sahte olduğu anlaşıldı kovuldu!

DENİZLİ'de bir hazır beton firmasında şoför olarak çalışan 40 yaşındaki Osman Kaykaç, bir başkası tarafından kimliği kullanılarak hazırlanan sahte ehliyet yüzünden işten kovuldu.

Geçen 9 Nisan'da bir yol denetiminde durdurulan evli ve iki çocuk babası Osman Kaykaç'ın ehliyetine, trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle el konuldu.

Olayı araştırınca işin aslını öğrendiğini belirten ve başına gelenleri anlatan Kaykaç, "Geçtiğimiz 28 Mart'ta Adana'da alkollü bir sürücü, polis kontrolüne takılmış. Polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü kaçmış ve bir süre sonra da otomobiliyle kaldırıma çıkınca yakalanmış. Bu sürücüye 800 lira para cezası kesilip, ehliyetine el konulmuş. 9 Nisan'da da Sarayköy'de polis ekipleri beni durdurdu ve ehliyetime el koydular. Üstelik sahtekarlıkla suçlandım. 'Senin ehliyetin Adana'da alınmış, trafik suçu işlemişsin' dediler. Sonra beni Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler ve ifademi aldılar. Adana'da ehliyete el konulduğu tarihte Denizli'de işyerimde olduğumu kanıtladım. Ben mücadelemi verirken, işveren de beni işten attı. Sonra Adana'daki ehliyetin sahte olduğu ortaya çıktı. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtım, el konulan ehliyetimi istedim. Adana'da adıma düzenlenen sahte ehliyetin sahibi hakkında da dava açıldığı için benim açtığım davayla, Adana'da açılan davaya birleştirildi. Bu arada işsiz olduğumu söyleyip, ehliyetimi geri istedim. Vali, Emniyet Müdürü hepsinin kapısını çaldım, sonuç alamadım. Bana, Adana'daki davanın ardından ehliyetimi alabileceğim söyleniyor. Perişan oldum" dedi.

"AİLEM ZOR DURUMDA KALDI"

Davanın ne zaman sonuçlanacağını bilmediğini belirten Osman Kaykaç, "Ailem zor durumda kaldı. Ehliyetim olmadığı için mesleğimi yapma ve iş bulma şansım yok" diyerek sıkıntısını diye getirdi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR