BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
GÜNCEL

Ehliyet alımlarında yeni düzenleme

Trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla MEB tarafından birçok önlem alınıyor. Ehliyet alımlarında yeni bir düzenlemeye giden MEB artık heyecanlanan adayı sınavdan geçirmeyecek.

MEB sürücü aday ve eğitmenleri için direksiyon sınav kılavuzu yayımladı. Sınavda heyecanını yenemeyen aday ehliyet alamayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ehliyet almak için direksiyon sınavına giren sürücü adaylarına 'heyecan' kriteri getirdi. Yeni Direksiyon Sınav Kılavuzu'na göre direksiyon başında telaşı bitmeyen adayın sınavı iptal edilecek.

Sabah'ta yer alan habere göre, MEB sınavda görev alan personel ile sürücü kurslarındaki eğitim personeli ve sürücü adaylarının yararlanabileceği "Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Direksiyon Eğitimi Dersi Uygulama Sınavı Kılavuzu" yayımladı.

Direksiyon sınavlarının daha sağlıklı yapılabilmesi için hazırlanan kılavuzda sınav yapıcı görevliler için dikkat çekici talimatlar yer aldı. "Heyecandan veya başka bir sebepten kursiyerin elleri veya ayakları bu aşamada titreyebilir. Hatta normal bir insana göre çok telaşlı veya sinirli olabilir" ifadelerinin yer aldığı kılavuzda, "Aracın hareket ettirilmesini veya genel sürüşü etkilemiyorsa bu durum, bir sorun olarak değerlendirilmemelidir" denildi.

HEYECANLANAN ADAYA EHLİYET YOK!

Kılavuzda sınav görevlilerine "Araç hareket etmeden önce kursiyerde aşırı heyecan ve telaş gözlenmesi halinde, birkaç saniye kursiyerin beklemesini ve derin nefes almasını isteyebilirsiniz" önerisi yapıldı. Ancak aşırı heyecan ve telaşının geçmemesi, aracı güvenli şekilde süremeyeceğinin anlaşılması halinde sınavın bitirilmesi kuralı getirildi. Kılavuzda, "Eğer araç hareket halinde iken, trafikte risk oluşturacak, araç hakimiyetini azaltacak bir etki varsa veya kursiyer panik içinde hareket ediyorsa, aracın uygun bir yerde durdurulmasını isteyiniz" ifadelerine yer verilerek aşırı heyecanını yenemeyen adayların ehliyet almasının zorlaştırılması yönünde bir adım atılmış oldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR