BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
İŞÇİ

Eğitim Bir-Sen'nden 2010 KPSS açıklaması!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2010 KPSS'de usulsüzlük yapıldığına dair başlatılan operasyon hakkında açıklama yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin adli süreç süratle sonuçlandırılmalı. Sorumlular tespit edilerek, haklarında kamu vicdanını rahatlatacak şekilde gerekli yasal işlem yapılmalıdır" dedi.

Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sendikalarının başkanlar kurulu toplantısını dün gerçekleştirdiklerini anısatarak, toplantıda, yükseköğretime dair konuları değerlendirdiklerini söyledi.

Yükseköğretim ve niteliğinin Türkiye'de uzun yıllardır tartışıldığını, bu nedenle de yükseköğretimde reforma ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yalçın, bunun da toplumun her kesimi tarafından sıklıkla dile getirildiğini ifade etti.

Yalçın, üniversitelerde eğitim-öğretimin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların eş güdümlü yapılması gerektiğine işaret ederek, toplantıda, KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmanın da konuşulduğunu kaydetti.

KAMU VİCDANI RAHATLATILMALI

"KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin adli süreç süratle sonuçlandırılmalı. Sorumlular tespit edilerek, haklarında kamu vicdanını rahatlatacak şekilde gerekli yasal işlem yapılmalıdır" diyen Yalçın, bu tür hukuka aykırı fiillerden doğan mağduriyetlerin giderilmesi ve haksız çıkar sağlayanların adalet karşısına çıkarılması gerektiğini bildirdi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ise KPSS'de usulsüzlüklere ilişkin olayı "cerahatin taşması" olarak nitelediklerini söyledi.

Memur sınavında haksızlık ve adaletsizliklerin ifşa olduğuna dikkati çeken Selvi, "Bu sınavlar neden yapılıyor? Yüz binlerce aday giriyor, sadece başarılı olanlar memuriyete yerleştiriliyor. Her yıl yüz binlerce kişi bu sınavlarda başarılı olmak için çalışıyor, çabalıyor. Ortada emek, hayal ve hedefler var" diye konuştu.

Selvi, Eğitim-Bir Sen olarak davayı yakından takip edeceklerinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Buna benzer birçok sınavda bu haksızlıkların yaşandığını gördük. İnsanların emek ve alın teri döküp katıldıkları sınavlarda haklarının bu şekilde kopya ve çeşitli yollarla gasbedilmesi hak ve emek hırsızlığıdır. Yasal süreci sonuna kadar takip edeceğiz. Bu hırsızlığı yapanlar ve aracılık faaliyetinde bulunanların 'organize suç örgütü' suçundan cezalandırılması gerekir. Bu olaya karşı kayıtsız kalmayacağız. Bundan sonra 'adalete evet, imtiyaza hayır' diyoruz. Suçlular bir an önce cezalandırılmalıdır."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR