BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.432,84
SAĞLIK

Ebelere aile danışmanlığı vizesi çıktı mı?

Ebe olarak görev yapan kamu çalışanlarının ‘Aile Danışmanı' olabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuru yapıldı.

Türk Sağlık-Sen, ebe olarak görev yapan kamu çalışanlarının ‘Aile Danışmanı' olabilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Başvuruda ebelerin verdiği hizmetlerin Aile Danışmanları'nın vereceği hizmet ile benzer olduğu vurgulandı. Başvuruda Gerçek Kişiler ve Özel hukuk Tüzel Kişileri İle Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Açılacak Aile Danışmanları Merkezi Yönetmeliği'nde ebelere aile danışmanı olma imkânının tanınmadığı belirtildi. Sendikanın başvurusunda ebelerin Aile Danışmanlığı görevini yapabilecek en uygun çalışanlardan oldukları belirtildi. Hali hazırda ebelerin icra ettikleri hizmetlerin Aile Danışmanlarının vereceği hizmet ile oldukça benzer olduğuna dikkat çekildi.

Başvuruda "Her 2 meslek grubu da aileyi temel alan, aileyi ve aileyi oluşturan bireylerin sosyal ve insani gelişimini arttırmaya yönelik hedefler çerçevesinde yetkilerle donatılmış ve bu konuda pozitif edim yükümlülükleri ile bağlanmışlardır." denildi.

Yapılan başvuruda aile danışmanlığı sertifikası alabileceği öngörülen birçok mesleğin, aile danışmanlığı mesleği ile yakınlığı ebelik mesleği mensuplarına göre daha az olduğuna vurgu yapıldı. Ebelerin, aile danışmanlığı sertifikası alma hakkından mahrum bırakılmasının hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu belirtildi. Söz konusu yanlışlığın düzeltilmesi için yönetmeliğini değiştirilmesi ve ebelerin Aile Danışmanlığı Sertifikası alabilmelerinin hukuki yolunun açılması istendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR