BIST 8.984
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.282,96
ÖĞRETMEN

EBA kurs başvuruları MEB açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile ek ders ihtiyaçlarını karşılayacak. EBA kurs başvuruları 13 Eylül tarihi itibariyle başladı. Başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Bu yıl devreye girecek olan Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile özellikle üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bu kapsamda MEB tarafından devreye sokulan EBA kurs kayıtları başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı bu sayede özel okula gidemeyen öğrencilerin eksiklerini tamamlama ve eşit biçimde üniversiteye hazırlama hedefinde.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulanan EBA kurs uygulamasıyla öğrencilere eğitim alanında önemli ölçüde imkanlar sunulmuştur. Eğitim Bilişim Ağı kurs uygulaması; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin üniversiteye hazırlık aşamasında çalışmalarına destek vermek amacıyla oluşturulmuş yeni bir projedir. Öğrencilere katkısının ciddi bir oranda olacağı düşünülüyor.

EBA kurs modülünde öğrenciler istedikleri dersleri kurs alabilmek için seçebiliyorlar. Bu sayı yeterli bir düzeye ulaştığı takdirde o dersin kursu açılabiliyor.

Öğretmenler eğer kursta eğitim vermek istiyorlarsa müracaat ederek ders vermek istedikleri branşı bildiriyorlar ve eğer öğrenciler o dersten kurs almak istiyorlarsa takviye olarak kurs açılmış oluyor. Öğretmenlerin de isteklerini bildirirken öğrencilerin yaptığı gibi EBA sistemini kullanmaları gerekiyor.

EBA'YA NASIL KAYIT OLABİLİRİM?

Eğitim Bilişim Ağı kurs sistemine kayıt olmak istiyorsanız okulunuzdan kendinize ait şifrenizi temin edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra EBA sisteminden öğrenci girişine tıklamalısınız. Kullanıcı adı kısmına TC kimlik numaranızı yazarsanız şifrenizle birlikte sisteme giriş yapabilirsiniz.

eba
Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR