BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

E-okul TEOG tercihleri nasıl yapılır?

2016 TEOG tercihleri başladı. Peki E-okul ile TEOG tercihleri nasıl yapılır? İşte TEOG tercihleri hakkında detaylı bilgiler...

Lisede okumak isteyen öğrencilerin 2016  TEOG tercih dönemi başladı. Peki E-okul sistemi ile TEOG tercihleri nasıl yapılır? İşte TEOG tercihleri ve e-okul sisteminin detayları...

TEOG tercihleri e-okul sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki TEOG tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? E-okul sisteminden tercihler nasıl yapılıyor? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları ve TEOG tercihlerinin detayları...

29 Haziran tarihinde TEOG YEP yerleştirme ve lise taban puanları sonuçlarının açıklanmasından sonra TEOG okul tercihleri 15 Temmuz Cuma günü başlayacak ve 25 Temmuz'a kadar devam edeyeceği bildirildi.

TEOG 2016 Lise Tericihleri ne zaman yapılacağı sorusu cevap buldu. Milli EğitimBakanlığı tarafından açıklanan tarihler içerisinde öğrencilerimizin tercih yapmasını öneririz. Peki tercih yaparken dikkat etmeniz gereken notlar nelerdir? Haberimizdeki detaylardan cevabını öğrenebilirsiniz.  Lise tercih dönemi 15 Temmuz Cuma günü başlıyor ve 25 Temmuz 2016 pazartesi günü sona eriyor.  Milli Eğitim Bakanlığı TEOG tercihleri için 44 soruluk bir kılavuz hazırladı.

YETENEK SINAVI KAYITLARI: Yetenek sınavlarında başarılı olan öğrenciler, güzel sanatlar veya spor liselerine 22 Temmuz’a kadar kayıt yaptırabilecek. Güzel sanatlar veya spor liselerine kayıt yaptıran öğrenciler, TEOG puanıyla başka bir okula tercih de yapabilir. Ancak, bu öğrenciler tercihleri doğrultusunda bir okula yerleştirilmeleri halinde, güzel sanatlar veya spor lisesindeki kayıtları iptal olacak.

EVDEN TERCİH: Yerleştirme işlemleri için evden, “http://eokul.meb. gov.tr” adresinden tercih yapılabilecek. Açılan tercih işlemleri ekranındaki “Tercih Yapmak İstiyorum” butonu seçilecek. Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlü- ğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacak. Okul müdürlüğüne onaylatılmazsa tercih yapılmamış sayılacak.

YURTDIŞINDAN TERCİH: Yurtdışından sınava giren öğrencilerden e-okul sistemine kayıtlı olanlar, http://e-okul.meb.gov.tr adresinden tercih yaparak ortaokul müdürlüklerine tercihlerini onaylatacak. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu’nu doldurup APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile 25 Temmuz mesai bitimine kadar Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne gönderecek.

25 TERCİH: Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Tercih listesi oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarında ifade edilen yüzdelik dilimi, yerleş- tirmeye esas puanı dikkate alınmalı ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmeli.

ÖZEL OKUL: 30 Haziran - 14 Temmuz arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacak. Tercih işlemleri ekranında, “Tercih yapmak istiyorum” ve “Özel okula kayıt yaptıracağım tercih yapmayacağım” butonları görülecek. SONUÇLAR 8 AĞUSTOS’TA: Yerleştirme sonuçları 8 Ağustos’ta http:// www.meb.gov.tr ve http://e-okul. meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek. 3 NAKİL HAKKI: Yerleştirmeye esas nakil işlemleri için tercih başvuruları, 09-15 Ağustos, 19-23 Ağustos, 26-31 Ağustos tarihlerinde olmak üzere 3 kez yapılacak.

TEOG YERLEŞTİRME TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemleri için tercihler 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren 25 Temmuz 2016 saat 17:00’ye kadar http://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılabilecektir. Yerleştirme işlemleri için yapılan tercihler http://eokul.meb.gov.tr adresinden bireysel olarak yapılabilecektir. Tercih yapabilmek için, açılan tercih işlemleri ekranındaki «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» butonu seçilecektir. 

Tercihler mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek elektronik ortamda onaylatılacaktır. Onaylanan tercih formunun iki nüsha çıktısı alınarak okul müdürlüğü yetkilisi ile veli tarafından imzalanacak; bir nüshası okulda saklanacak ve diğer nüshası veliye verilecektir. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemleri tamamlanmış olacaktır. Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecektir.

TEOG YERLEŞTİRMEDE EN FAZLA KAÇ OKUL TERCİH EDİLEBİLİR?

 Öğrenciler yerleştirme işlemleri için en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek Soru: Tercih başvurularının başladığı 15 Temmuz 2016 tarihinden önce özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler yerleştirme işlemleri için tercih yapabilir mi? Yanıt: 30 Haziran - 14 Temmuz 2016 tarihleri arasında özel okullara kesin kayıt yaptıran öğrenciler, tercihte bulunamayacaktır. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR