BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.424,07
ÖĞRETMEN

e okul karne takdir teşekkür hesaplama 2016

e-okula nasıl girilir e okul veli bilgilendirme sistemi ile takdir ve teşekkür sorgulama nasıl yapılır sorusu 22 Ocak'ta karne alacak öğrencilerin merak konusu... İşte e-okul.meb.gov.tr e-okul 2016 karne notları görme ve takdir teşekkür hesaplama...

'E-Okul notu nasıl öğrenilir' sorusu e okul üzerinden takdir ve teşekkür hesaplaması yapmaya çalışan veli ve öğrencilerin kafasını karıştırıyor. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden karne notlarını 22 Ocak cuma gününü beklemeden e-okul veli bilgilendirme sistemi giriş ekranından görebilirsiniz.

Okulların kapanmasına sayılı günler kala öğrenci ve veliler "e okul VBS, e okul mobil, nasıl kullanılır, e okul takdir, e okul teşekkür, E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi" üzerine adeta çöktü! Peki e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzeridnen karne notlarına nasıl ulaşılır,i takdir ve teşekkür notları nasıl öğrenilir... İşte cevabı...

e OKUL KARNE NOTLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

e-okul.meb.gov.tr adresine giren veliler öncelikle ekranda e-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ bölümüne öğrencinin TC Kimlik Numarası ve okul numarasını girerek e-okul karne notları öğrenme sayfasına ulaşabilirler. Takdir teşekkür hesaplama 2016 ekranı da e-okul veli bilgilendirme sistemi 2016 sayfasından öğrenilebiliyor.

E-OKUL'DAN ULAŞABİLECEĞİNİZ BİLGİLER

-Devamsızlık Bilgisi
-Not Bilgisi
-Haftalık Ders Programı
-Sınav Tarihleri
-Öğrenciye okul tarafından verilen belgeler (Takdirname Belgesi, Teşekkür Belgesi, Onur Belgesi)
-Öğrecinin yıl sonu notları
-SorumlulukOrtalama Yükseltme Puanları
-Nakil Durumu
-Anadolu Meslek Programı Yerleştirme Sonuçları
-Anadolu Teknik Programı Yerleştirme Sonuçları
-Pansiyon zaman çizelgesi
-Pansiyon yemek menüsü
-Pansiyon devamsızlık bilgileri
-Pansiyon izin bilgileri

E-OKUL VBS CEP TELEFONUNDA KULLANIMI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi mobil uygulamasını kullanmaya başlamak için Android telefon kullanan veliler Google Play mağazasına 'e-Okul Veli Bilgilendirme' yazarak, İOS telefon kullanan veliler ise iTunes mağazasına 'MEB E-OKUL VBS' yazarak uygulamayı indirebilirler.

E-okul VBS'yi indirdikten sonra öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş yaparak öğrencilerinin son durumunu takip edebilirler.

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLDU?

Ortaöğretimde yani liselerde devamsızlık kaç gün oldu. Yeni Ortaöğretim Yönetmeliği ile liselerde devamsızlık hakkı tartışmanın odağına oturdu. Birçok gazete ve medya yayın organı yeni lise yönetmeliğinde dikkati daha çok devamsızlık süresinin 10 güne düşürülmesine çekti. Peki liselerde devamsızlık hakkının özürsüz olarak 10 gün olması ne gibi neticeler doğurur? Liselerde kaç gün devamsızlık hakkı var? Ortaöğretim liselerde devamsızlık kaç gün oldu yeni yasa, Yeni Ortaöğretim Yönetmeliğinin ilgili maddesine baktığımızda şu ibareler geçiyor.

"(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününütakip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimineverilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir."

(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda45 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır.
maddeleri yeni yönetmelikle gelmiştir.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor.

E-OKUL GİRİŞİ NASIL YAPILIR

E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.
E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR