BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.437,95
EMEKLİ

Dul ve yetim ne kadar intibak zammı alacak?

İntibak zammından yüz güldüren haberler gelmeye devam ediyor. Artık Dul ve yetim maaşı alanlar da intibak zamlarından yararlanabilecek. Peki dul ve yetimler 2013'te ne kadar intibak zammı alacaklar?

 2000 yılından önce emekli olan veya emeklilik başvurusunda bulunan vefat etmiş SSK'lılar ile 1 Mart-30 Mayıs 2002 tarihleri arasında emekli olan veya başvurusunda bulunan vefat etmiş Bağ-Kur'lular'ın yakınları da intibaktan faydalanabiliyor.

İNTİBAKTAN KİMLER YARARLANACAK?

Yaklaşık 2 milyon vatandaşı ilgilendiren intibak zamları, Ocak 2013'te maaşlara yatırılacak. 10 lira ile 339 lira arasında değişen oranlardaki zamları, vatandaşlar yeni yılla birlikte maaş hesaplarından çekebilecek.

TOPLU ÖDEME NASIL GERÇEKLEŞECEK?

Öte yandan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) uzmanları, intibak hesaplamaları sırasında 2 bin 500 emeklinin yıllardır eksik maaş aldığını ortaya çıkarmıştı. Bu kişilere de yıllardır alamadıkları paraları, toplu olarak maaş hesaplarına yatırılıyor.

HANGİ EMEKLİNİN MAAŞI FAZLA HESAPLANDI?

SGK uzmanları çalışmalarını tamamladıkça, emeklilerin maaş hesaplarına toplu ödemeler yansıyor. Eksik maaş alan 2 bin 500 emeklinin kimler olduğu açıklanmazken; Ocak ayına kadar toplu ödemeler devam edecek. İntibak çalışmaları sırasında 3 bin 500 emeklinin de maaşının fazla hesaplandığı ortaya çıktı. Bu kişiler de Ocak'tan itibaren gerçek maaşlarını almaya başlayacak. Yıllardır fazla maaş alan emeklilerden, geri dönük ödeme ise istenmeyecek. Sadece maaşlar güncellenecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR