BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.431,68
MEMUR

DPB'ndan memurlarını ilgilendiren flaş açıklama

Devlet Personel Başkanlığı, 15 Temmuz Darbe Girişimi nedeniyle yapılan görevden almalar ile ilgili memurları ilgilendiren bir açıklama yaptı.

Devlet Personel Başkanlığı, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında yapılan görevden uzaklaştırmalara ilişkin açıklama yaptı. İşte memurları ilgilendiren o açıklama...

Başkanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında Hain Kalkışmanın ardından görevden alınan veya yer değişikliğine tabi tutulan kamu görevlilerinin hukuksuz uygulamalara maruz bırakıldığı iddiası yer almaktadır.

Ülkemiz, olağanüstü bir dönemden geçmektedir. 15 Temmuz gecesi Haince bir Kalkışma denenmiş olup, bertaraf edilen bu Kalkışmanın yaraları sarılmaya çalışılmaktadır. Bu Haince Kalkışmaya bir daha cürret edilememesi bakımından gerekli tedbirler, devletimizin bütün organlarınca alınmaya devam edilmektedir. Olaya müsebbip olanlara yönelik tüm işlemler, yasalarımızın öngördüğü usul ve esaslar çerçevesinde yürütülmektedir.

Kamu görevlilerine yönelik başlatılan işlemler yürürlükteki mevzuatımıza bağlı kalınarak yapılmaktadır. Anayasamızın hükmü gereği; idare kuruluş ve görevleri ile bir bütündür. Hiçbir idare, makam ve kamu yetkisi kullanan kamu görevlileri dayanağını Anayasa ve yasalardan almayan yetkiyi kullanamaz.

Görevden uzaklaştırma tedbiri yeni bir uygulama olmayıp 657 sayılı yasa ile düzenlenmiş olup 1965 yılından beri uygulanan ihtiyati bir tedbirdir. Ayrıca, kamu görevlilerinin makamı, mevkisi ve statüsü ne olursa olsun görevden uzaklaştırma tedbirinin uygulanmasına engel değildir.

 KAMU GÖREVLERİ İÇİN YASAL SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Kamu görevlileri için yasada düzenlenen bu süreç şu şekilde işlemektedir:

-Görevden uzaklaştırma bir ihtiyati tedbir kararıdır.

-Bunun sonrasında derhal ilgili makamlarca suç unsuru bulunup bulunmadığı soruşturulmaktadır.

-Suçsuz bulunan kamu görevlileri mahrum bırakıldıkları hakları ile birlikte görevine iade edilmektedir.

-Suçlu bulunanlar hakkında ise idari ve cezai işlemler yasaların çizdiği çerçevede yapılmaktadır.

Haince Kalkışmanın önlenmesinde gösterdikleri canhıraş mücadele ile demokrasinin yanında olduğunu gösteren, ülkemizin basın camiasının değerli mensuplarına teşekkür ederiz. Adil ve tarafsız basının varlığının önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bununla birlikte halen Millet Egemenliğine kasteden bu alçakların yaptığı hainlikleri görmezden gelen, alınan tedbirlerin hukuksuz olduğu iddiası ile Hainlerin emellerine bilerek veya bilmeyerek hizmet eden bazı basın yayın organlarının yayınlarını da şiddetle kınıyoruz.

Milletimizin hizmetinde olan değerli kamu görevlilerimizin, tüm yasal hakları güvence altındadır. Devletimiz Anayasa ve yasalar çerçevesinde iş ve işlemlerine devam etmektedir.”

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR